Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/tuin/130823/suzanne-helmond/status

menu
Tuinadvies

Status Suzanne Helmond

Suzanne Helmond

donderdag 9 april 2015 - 19:09

Vandaag mijn eerste tuinierdag van het jaar. Leuk om weer in de aarde te wroeten.

Suzanne Helmond

donderdag 3 juli 2014 - 10:43

Luizen op mijn Hulst. Dus op zoek gegaan naar een natuurvriendelijk bestrijdingsmiddel. In het tuincentrum een middel in de handen gekregen van een medewerker met het woord ECO op de voorkant. Maar op de achterkant stond "schadelijk voor bijen en hommels" en er stond een plaatje op met een dode vis getekend de zijkant. Volgens de verkoper een goed product omdat het goed gekeurd is door de Nederlandse wet en er staat groot ECO op. Uhmmmm, en die bijen, hommels en die dode vis dan? Dat iets ecologisch geproduceerd is betekent niet dat het niet giftig is. Uiteindelijk gekozen voor een product op basis van kaliumzout dat 100% biologisch afbreekbaar is en zonder een dode vis op de zijkant. Vroeger ook gebruikt voor mij rozen en het product werkt super. Hoop dat de tuincentrums ook ooit overstappen en gaan sproeien met een meer milieuvriendelijk product.

Jdcoster

Al eens geprobeerd met de meeste luizen er af te spuiten met een straal water van de tuinslang? Daardoor worden ze meestal al gedecimeerd. De overblijvenden worden vanzelf wel opgeruimd door hun natuurlijke vijanden.

donderdag 3 juli 2014 - 11:38

Dinmi

Zelf nog niet geprobeerd maar hier staan wat natuurvriendelijke tips (niet in de ogen van een luis maar goed):
http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rubriek=tuin&label=Luizen

donderdag 3 juli 2014 - 14:14

Suzanne Helmond

Goed idee, ik zal het eens uitproberen van de waterstraal en oma's raad bekijken.

donderdag 3 juli 2014 - 14:55

Suzanne Helmond

zaterdag 28 juni 2014 - 17:28

Het laatste lege plekje in mijn nieuwe tuin gevuld met phlox vandaag. Yeahhh! Drie maanden geleden enkel nog een zandvlakte, nu een groene zee. Alles mag gaan groeien en bloeien! Ik ben benieuwd hoe het tuintje zich gaat vormen in de loop van de tijd.