Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/tuin/114126/gertverhoe11/reacties-op-planten

menu
Tuinadvies

Reacties op planten

Rosa 'Abraham Darby' - Roos, klimroos

Prachtige roos, maar...
Zeer lage weerstand tegen ziektes (vooral na eerste bloei kwetsbaar)
En ook belangrijk: vochtig weer, knoppen rotten en als je manueel de buitenste bloemblaadjes verwijdert gaan ze alsnog open maar dan komt het derde grote probleem van deze roos: schonen zeer slecht. Ik ga ze rooien en vervangen door ADR roos. Want als je deze echt mooi wil moet je liters gifstoffen sproeien van maart tot september. En geloof me, de meeste rozentuinen hebben helemaal geen gifstoffen nodig indien men bewust sterke resistente predikaat rozen kiest.
Nooit s'avond bewateren en nooit op het blad!!! Veel bladluis? Stop met die stikstofrijke kunstmest maar ga voor organisch.

Rosa 'Nostalgie' - Rosa 'Nostalgie'

Niet twijfelen, fantastische roos.
Ziektes krijgen deze niet onder, groeit en bloeit er gewoon door. Besmetting met schimmels zeer miniem en plant heeft blijkbaar kracht op overschot om deze te onderdrukken zonder verlies van groei en bloei.

Rosa 'Bukavu' - Roos

Alhoewel geen predikaat roos verdient deze dat predikaat zeker in mijn tuin. Deze roos floreert al met een goede bemesting en beetje kalk . Snoei mag, maar hoeft niet. Bij lange droogte wel een watergift graag. Prachtig als haag samen met zijn Lens-broertje "Rosa Rush". De haag lijkt wel te Zeggen: mest, water is alles wat ik nodig heb! No nonsens!