menu
Tuinadvies

Tuin van Lindep4

Lindep4
  • Lid sinds juni 2010
  • Heeft 0 berichten in het forum
  • Heeft 4 bloemetjes verdiend
  • 1 persoon heeft de tuin van Lindep4 bekeken
  • Heeft in de Plantenherkenner
  • Volgt 0 personen
  • Heeft volgers

Woonplaats: Kluisbergen

Omschrijving: landelijk, vleugje cottage. Hoofdkleuren zijn roze, lila, wit, paars. Tevens kleine moestuin en boomgaard met hoogstammen (10) aanwezig.


Lindep4 op Tuinadvies

Bekijk het overzicht


Lindep4 op Tuinvrienden

    Bekijk het overzicht


    Wat vind je van deze tuin?

    Status - Lindep4

    Lindep4

    zondag 10 november 2013 - 10:44

    Heeft een nieuwe onderhoudstip voor de plant Dahlia 'Bishop of Llandaff' in de maand november toegevoegd:

    Het is voor een goede winterrust belangrijk dat de planten bevriezen tijdens een zware nachtvorst. De knollen kunnen vorst van enkele graden zonder problemen doorstaan, sterker nog het maakt ze beter bestand tegen de bewaring in de wintermaanden. Dus als de plant bovengronds is bevroren kunt u de knollen rooien. De stengels worden tot zo’n 7 cm boven de knol afgeknipt. Op lichte grond kunt u voorzichtig de meeste grond van de knollen schudden, op zware grond is het soms noodzakelijk om met de tuinslang de knollen schoon te spuiten. Als de knollen schoon zijn kunt u ze op een droge, vorstvrij en luchtige plek drogen op een oude krant. Na enkele dagen zijn de knollen droog genoeg en kunt u de knollen opbergen in een open kartonnen doos. De doos met knollen opbergen op een droge, vorstvrij plek. Het hoeft niet donker te zijn. Daar kunnen de knollen blijven tot half mei, om dan geplant te worden. Knollen die rond die tijd nog geen tekenen van leven vertonen (uitlopende stengels) kunnen wakker gemaakt worden door ze een nacht te weken in een emmer met water.

    Marei

    Dat had ik niet beter kunnen verwoorden Lindep4, maar dat is de juiste manier!

    zondag 10 november 2013 - 12:11

    Joseane

    Had verleden jaar mooie dalia's gekocht na de winter zagen ze er niet uit heb ze weggeggooid zonde he wist niet dat ze nog goed waren na ze n beetje onder te dompelen in water bedankt voor tip

    zondag 10 november 2013 - 20:08

    Patriciame

    Had ik dat maar vroeger geweten , 'k heb ze uit de grond gehaald, de stengels afgeknakt en de knollen afgeborsteld om ze verder op een droge plaats te laten overwinteren, is er verder nog iets te doen?

    zondag 10 november 2013 - 20:16

    Patriciame

    Had ik dat maar vroeger geweten , 'k heb ze uit de grond gehaald, de stengels afgeknakt en de knollen afgeborsteld om ze verder op een droge plaats te laten overwinteren, is er verder nog iets te doen?

    zondag 10 november 2013 - 20:16

    Lindep4

    Ik sprokkelde wat info samen, ik was ook eerder geneigd ze vroeger uit de grond te halen maar dat hoeft dus niet. Ook de tip om ze "wakker" te maken door ze te laten weken in water vond ik de moeite van het delen waard. groetjes...

    dinsdag 12 november 2013 - 21:59

    Minouke

    Ik heb het opgenomen in mijn 'tuinschrift', bedankt Lindep4

    woensdag 13 november 2013 - 08:07

    JacqlineGeel

    Klopt, ik heb ook betere ervaringen met wachten tot het loof zwart is. Als ik ze te vroeg oprooi zijn de knollen veel slechter van kwaliteit.

    woensdag 13 november 2013 - 22:53

    Terug naar boven icoon