Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/plantengids/16063/bougainvillea-royal-bengal-red

menu
Tuinadvies

  

Bougainvillea 'Royal Bengal Red' - Bougainville

Bougainvillea 'Royal Bengal Red'Foto: LT
Latijnse naamBougainvillea 'Royal Bengal Red'
PlantennaamBougainville
FamilieNyctaginaceae

Soort gewasSierheesters - Struiken
Groeihoogte max.1,5 m - 2 m
BloeikleurRood
BloeimaandJuni, Juli, Augustus, September
BladkleurBont / gestreept
WintergroenBladhoudend
WinterhardheidNiet winterhard
StandplaatsZon
HabitatNormale bodem, Vochtige bodem
PH bodemNeutraal
Speciale kenmerkenKuipplanten

Info

Standplaats Bougainvillea:
Deze tropische sierplant houdt uiteraard van een beschut en warm, zonnig plaatsje en dat in een goed gedraineerde kuip of pot op het terras, het balkon of in de serre. De planten wel rijkelijk water geven en in het groeiseizoen maandelijks bijmesten via het gietwater en dat met mest met hoog kaligehalte en een laag stikstofgehalte. Kalium om meer bloei te krijgen en weinig stikstof om te weelderige bladgroei en weinig bloei te voorkomen.

Als de plant lange twijgen vormt kun je die best leiden lang een draad of houten frame. Aan het uiteinde van deze takken komen de kleurige bloemen.

Overwinteren Bougainvillea:
Voor de eerste nachtvorst moeten deze kuipplanten naar binnen.
Plaats de kuipplanten in een koele (ongeveer 14°C) en droge ruimte. Zolang de plant zijn bladeren behoudt is het ook noodzakelijk dat ze op een lichte plaats staan (veranda, serre, verwarmde kas,...) en regelmatig nog een beetje water krijgen. Planten die met hun blad kunnen overwinteren zullen in het voorjaar veel voorsprong hebben op de bladloze overwinteraars die in het voorjaar moeilijk of helemaal niet meer zullen uitlopen.

Na de winter ontwikkelen zich nieuwe bladeren en scheuten en is het moment aangebroken om stilaan wat meer water te geven. In het voorjaar (maart, april, mei) de planten verpotten met een universele kwaliteitsvolle potgrond en vanaf juni kun je mest beginnen toe te dienen.
Bougainvillea's mogen terug naar buiten als het voldoende warm is. In ons land is dat pas rond half juni als de schutbladeren beginnen te kleuren. Plaats je ze te vroeg buiten, dan wachten ze langer met hun bloei.Snoeien Bougainvillea:
Snoeien mag maar hoeft eigenlijk niet. De planten bloeien op de scheuten die ze tijdens het groeiseizoen vormen en mogen dan ook na de bloei worden gesnoeid om ruimte in de winterberging uit te sparen.Wanneer de plant uitgebloeid is mag je snoeien tot op twee ogen van het nieuw gevormde hout rekening houdende met de gewenste vorm. Te lange takken kan men dieper snoeien met de hoop dat ze terug uitlopen op slapende ogen.

Cultivars

Heeft u tips voor deze plant?

Eigenaars

2 tuiniers hebben deze plant in de tuin

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang gratis tuintips


Plantverzoeken

Heeft u een plant niet gevonden in de plantengids?
Dan kan u hier een verzoek doen om de plant toe te voegen.