
Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/zomerse_gerechten_met_groenten_uit_eigen_tuin
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding:
Spoel de groenten en snij ze in niet te kleine stukken.
Bak het gehakt in hete olie.
Breng het op smaak met een teentje gehakte knoflook, royaal Provençaalse kruiden, peper en zout.
Doe er de bouillon en de tomatenpuree bij en schep goed om. Voeg de groenten toe en laat alles 10 à 15 minuten stoven in de open pan, tot de groenten beetgaar zijn. Serveer met basmati rijst.
Ingrediënten voor 4 personen:
Bereiding:
Kook de aardappelen in gezouten water en giet af.
Stoom ondertussen de broccoli of laat garen in gezouten water.
Laat voor de witte saus de boter smelten en voeg de bloem toe. Voeg een beetje melk toe en klop goed om klonters te voorkomen.
Voeg de rest van de melk toe.
Grill de varkenshaasjes en kruid met peper en zout.
Snijd het vlees in plakken en serveer.
Ingrediënten voor 4 personen:
Bereiding:
Maak de venkel schoon en schil eventueel de buitenkant met behulp van een dunschiller. Snijd de venkel met behulp van een groenteschaaf in flinterdunne plakjes en leg ze in een schaal ijswater. Snipper de ui heel fijn.
Snijd het kalfsvlees heel fijn met een scherp mes en hak het enkele malen door met het mes. Meng 2 eetlepels extra vierge olijfolie en de rode ui door het vlees en breng de tartaar op smaak met peper van de molen en een weinig zeezout.
Laat de venkel uitlekken en meng er de yoghurt, de venkelzaadjes, en de bieslook door.
Verdeel de tartaar over de borden in 4 serveerringen. Meng de rucola onder de venkelsalade en schik de salade op de tartaar.
Bron: Flandria