Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/zelf_soep_van_pompoenen_maken

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 30 november 2020

Zelf pompoensoep maken

pompoensoep maken

Nu de halloweenpompoenen hun dienst bewezen hebben is het een ideaal moment om ze in de soep te draaien.
Daarom een lekker recept om zelf pompoensoep te maken. Volg even mee:

Ingrediënten voor 4 personen

recepten pompoensoepVoor 2 l soep

  • 1 middelgrote pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 2 takken groene selderij
  • 3 tomaten 
  • 1 eetlepel boter
  • 1,5 l magere kippenbouillon
  • ½ koffielepel korianderzaadjes
  • 1 koffielepel komijnzaadjes
  • ½ theelepel venkelzaadjes
  • nootmuskaat
  • peper van de molen
  • zout

Bereidingswijze

 

Was de pompoen. Snijd met een scherp mes de bovenkant recht af. Haal met een lepel met scherpe randen het vruchtvlees uit de pompoen en houd daarbij een dikke rand over zodat de pompoen stevig blijft.
Verwijder de pitjes uit de stukken pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui fijn. Pers het knoflook. Maak de prei en de selderij schoon en snijd ze in stukjes. Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in grote stukken.
Laat de boter smelten in een grote pan en fruit er de ui, het knoflook en de selderij in op een zacht vuurtje (8 minuten). Voeg de tomaten en de blokjes pompoen toe en laat alles zachtjes stoven tot een dikke saus.
Voeg nu de bouillon, een snuif nootmuskaat, peper van de molen en een weinig zout toe. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 25 minuten zachtjes koken. 
Stamp de specerijen samen fijn in een vijzel. 
Mix de soep en dien ze op in de uitgeholde pompoen. Verdeel het specerijenmengsel over de borden en schep de soep er overheen uit. 

zelfgemaakte pompoensoep

#3679

Bron: Flandria