Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/wanddecoratie_met_orchidee

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    dinsdag 22 september 2020

Wanddecoratie op statief met Vanda-orchidee

Wanddecoratie op statief

Wat hebben we nodig?

Hoe gaan we te werk?
Snij de plaat piepschuim op maat. Lijm hierop het zijdepapier : zowel voor – als achterkant. Maak links en rechts de woldraad vast met behulp van krammen. Hier heb ik een witte tak gebruikt omdat dit mooier uitkomt op het zwart zijdepapier. Deze is met aluminiumdraad vastgemaakt. Prik 2 gaatjes door de plaat waar je de tak wilt bevestigen. Doe dit met een scherp voorwerp en heel voorzichtig zodat je het papier niet scheurt.

Om de glazen pipetjes te bevestigen kan je makkelijk met de wikkeldraad door de plaat geraken. Deze draad aan de keerzijde een aantal keer torsen.
Prik de plaat op het statief, vul de pipetjes met water en steek er 2 Vanda’s in. Je wanddecoratie is af!

Tips en weetjes

Ik heb bewust gekozen voor zijdepapier omdat handgeschept papier dikker is. Om geen naden te zien moet je altijd het papier scheuren en dan lijmen. Je hoeft geen speciale lijm in huis te halen. Gewoon pritt is ideaal. Je kunt de kleuren aanpassen aan je interieur: de woldraad en de tak zijn makkelijk te vervangen, evenals je bloemen.
Een Vanda bloem is een unieke orchidee met bijzondere kleuren. Vanda is de nationale bloem van Singapore. Ook is deze bloem een epifyt, wat betekent dat hij op andere planten of bomen groeit. Er zijn ongeveer 80 Vanda-soorten bekend. De houdbaarheid is ongeveer 3 weken! Als de bloemen of takken slap hangen kan je ze weer hard krijgen door ze in hun geheel een nacht in lauw water te leggen. Als je een tak Vanda’s in steekschuim wilt verwerken, steek dan steeds het plastic buisje mee. Hierin kan dan water worden gegeven en wordt de wateropname van de tak niet belemmerd.

Succes!

#2570

Auteur: Petra Matthys
Hedendaags bloemschikken – themagerichte workshops
www.hetbladmotief.be