Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/waarom_vloeibaar_bij_bemesten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 25 september 2021

Waarom vloeibaar bij bemesten?

Veel planten in bakken of pot, zoals Pelargoniums, Surfinia® en Lobelia hebben schitterende kleuren en bloeien uitbundig. Dit vergt wel veel voeding van het groeimedium. DCM Potgronden zijn voor 100 dagen bemest, maar daarna hebben zulke gretige bloeiers alweer snel behoefte aan meer voeding. Daarom is het aangewezen om bij te mesten. DCM Vloeibare meststoffen zijn daarvoor het aangewezen hulpmiddel. Doordat de meststof in vloeibare vorm worden aangeboden, kunnen de voedingselementen snel en tot diep in de kluit binnendringen. Dankzij de juiste verhouding van de voedingsstoffen kunnen we de uitbundige bloei en de stralende kleuren behouden.

DCM Vloeibare Meststof Terrasplanten & Mediterrane Planten

suspensie van samengestelde meststoffen NPK 6-6-7 of NPK 5-4-7 met sporenelementen

  • voor de bijbemesting van terrasplanten zoals oleander, abutilon, datura, oleander, …
  • bevat voldoende voedingselementen om een goede groei en een maandenlange, weelderige bloei te garanderen

Toepassing: maart tot september (5 - 10 ml/L gietwater)

Maar niet alleen kamerplanten of balkonplanten hebben baat bij wat extra meststoffen. Er bestaan ook DCM Vloeibare Meststoffen voor in de moestuin, orchideeën, buxus, mediterrane planten en rozen. Elk met hun uitzonderlijke samenstelling gericht op de specifieke groei en eisen van de plant. DCM Vloeibare Meststoffen verlengen de bloei, zorgen voor gezonde groene planten of bevorderen sappige vruchten of knapperige groentjes uit de moestuin.

DCM Meststofstaafjes

Ideaal voor de tuinliefhebber met vele potplanten en weinig tijd. Voortaan vindt hij soelaas bij de nieuwe DCM meststofstaafjes! Door de organische samenstelling zorgen de DCM Meststofstaafjes voor een langdurige voeding voor de planten tot 8 weken, zonder dat er een ophoping van zouten ontstaat. De staafjes kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden.

 

Potgrond voor terrasplanten

#4825

Bron: DCM
www.dcm-info.be