Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/vriesea_snowwhite

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    donderdag 28 mei 2020

Vriesea's in de kijker: de Vriesea 'Snowwhite' en de Vriesea 'Astrid'

Vriesea 'Snowwhite' en Vriesea 'Astrid'

Vriesea ‘Snowwhite’

Een bromelia met witte bloemen? Het kan, bewijst de nieuwe Vriesea ‘Snowwhite’.

De plant wordt op het juiste tijdstip gelanceerd, want deze past perfect in de komende wintertrend. Bovendien is de kleur toepasselijk voor de kerstperiode. De uniek gevormde aar vormt kleine vertakkingen met sneeuwwitte topjes en lichtgeel tot -groene bloemen. Een subtiele kleurcombinatie. 

De plant is niet voor niets door de bloemenveiling FloraHolland genomineerd als meest veelbelovende kamerplantennoviteit van 2006. Vriesea ‘Snowwhite’  wordt gekweekt in een 12 centimeter pot en is bij aflevering circa 55 centimeter hoog. De houdbaarheid is prima: enkele maanden. De plant is jaarrond leverbaar.


 

Vriesea 'Astrid'

Vriesea’s met vertakte bloemen zijn al enige tijd op de markt, maar Vriesea 'Astrid' gaat nog een stapje verder. Ook de plant is vertakt.
 

Om precies te zijn: de plant vormt een rozet van drie tot zes scheuten met evenveel bloemen. Dat is bij Vriesea nog niet eerder vertoond. De plant oogt daardoor lekker losjes. Minder stijf, zou je ook kunnen zeggen. De bladeren krullen sierlijk om. De pijlvormige bloemen zijn zacht rood van kleur. Andere kleuren zijn nog in ontwikkeling. De houdbaarheid is prima: zeker vier maanden. 

De plant wordt aangevoerd in een 12 cm pot met minimaal drie bloemen. De hoogte bedraagt 30 tot 35 cm. Vriesea 'Astrid' is vrijwel jaarrond verkrijgbaar.

#737