Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/verschillende_soorten_afdekmaterialen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    vrijdag 30 juli 2021

Verschillende soorten afdekmaterialen

Onkruid wieden is en blijft een vervelende klus. Gelukkig bestaan er tal van afdekmaterialen die onkruidgroei tussen de planten
voorkomen. Bovendien verhinderen ze niet alleen onkruidgroei, maar beschermen ze de bodem eveneens tegen temperatuurschommelingen en uitdroging.
U kan de afdekmaterialen gebruiken tussen alle sierplanten, om een pad of een speelhoekje mee af te dekken of als decoratief laagje bovenop bloembakken en potten. Bij DCM vindt u een erg ruim assortiment afdekmaterialen.

We zetten de verschillende voordelen voor u even op een rij:

  1. Cacaodoppen: zijn zeer licht en verteren snel, geven bij het verteringsproces voedingselementen af en verzuren de bodem niet.
  2. Cocover® of kokosschors : is licht, verbetert door zijn vezelrijke structuur de bodemstructuur en verzuurt de grond niet
  3. Sierschors (Pinus maritima): Zuid-Europese schorsbrokken met een decoratieve bruinrode kleur die kleurvast is en die zeer langzaam verteren.
  4. Mulch: vezelrijke inlandse schors, verteert vrij snel en verzuurt de bodem, maar is een budgetvriendelijk product.
  5. Denneschors: schorsbrokken die snel grijs verkleuren en goedkoper zijn dan sierschors.

Ga het onkruid te lijf met een keurig laagje DCM Castanea:

  • houtsnippers afkomstig van kastanjehout
  • ontgonnen uit duurzame bosbouw
  • verzuurt de grond niet
  • mooi vergrijzend (zoals hekwerk of afsluitingen)
  • hard hout dus blijft lang liggen

Dosis: een laag van 3 - 8 cm dik

Een laagje DCM Castanea Coverchips voorkomt onkruidgroei en beschermt de bodem tegen sterke temperatuurschommelingen zowel in de zomer als in de winter.

Het zorgt er bovendien voor dat er minder water verdampt tijdens droogteperiodes en dat de ondergrond niet doornat wordt bij hevige regenbuien.

Dankzij de natuurlijkevergrijzing van de kastanjehoutsnippers bekomt u een mooie decoratieve afdeklaag waardoor uw planten nog beter uitkomen.

DCM Castanea Coverchips verteren langzaam en gaan langer mee dan gewone schors. Het restproduct van dit verteringsproces is eenstructuurverbeterende humus die in de bodem ondergewerkt kan worden. Hierdoor wordt het aanwezige actieve bodemleven gestimuleerd en behoudt de bodem zijn luchtige structuur.

Deze houtsnippers worden op een duurzame wijze verkregen door de verwerking van kastanjebomen die speciaal geteeld worden voor de houtindustrie, waardoor het bosbestand niet wordt belast.

#3615

Bron: DCM
www.dcm-info.be