Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/tulpen_plukken_voor_positieve_energie

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 16 oktober 2021

Tulpen: van januari tot april tijd voor tulpen

Tulpen: van januari tot april tijd voor tulpen

Vanaf januari is het weer tulpentijd. Het seizoen van deze energieke bloemen barst los en tulpen zijn in haast alle kleuren en vormen verkrijgbaar. Als geen andere bloem spreekt de tulp van ‘carpe diem’ oftewel pluk de dag! Knalroze, dieppaars, vuurrood of fluoriserend geel… tulpen stemmen vrolijk en geven energie.

Multi-culti
De van oorsprong Turkse tulp is in de loop der tijden een kleurrijk Hollands symbool geworden. Er zijn meer dan drieduizend soorten (cultivars) in haast oneindig veel verschillende kleuren.Behalve een rijk kleurenpalet is de tulp ook verkrijgbaar in veel soorten zoals de bekende Hollandse tulp, de eigenzinnige parkiettulp of de imposante dubbelbloemige tulp. Mix kleuren en soorten naar eigen smaak en creëer een spectaculair lentefeestje.

positieve energie uit tulpen halen

Positieve energie
Een bijzondere eigenschap van de tulp is dat de bloem doorgroeit in de vaas. Het voorjaarsboeket is in beweging en oogt daarom nooit statisch of stijfjes. Integendeel: er gaat veel positieve energie vanuit. Uit diverse onderzoeken is bovendien naar voren gekomen dat tulpen de meest vrolijke uitstraling hebben in ‘bloemenland’.

tulpen plukken tulpen in vazen zetten
Vanaf januari is het weer tulpentijd

Tulpentips

  • Gebruik koud water en voeg voeding toe. Er is ook speciale tulpenvoeding te koop.
  • Snij de stelen schuin af en zet ze in een schone vaas. In de dagen erna alleen opletten of er genoeg water in de vaas blijft. Bijvullen met schoon water is voldoende.
  • Tulpen houden van een ‘koele’ omgeving. Zet daarom tulpen bij voorkeur niet op een zonnige plek of vlakbij de verwarming.
  • Zet tulpen in een ruime vaas. Bloemen en stelen houden ervan om wat ruimte te hebben.

Van januari tot en met april is het tulpentijd.

#3300

Bron: Mooiwatplantendoen
www.mooiwatplantendoen.nl