Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/tulpen_maken_blij_-_de_vrolijkste_bloem

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 20 september 2021

Tulpen maken blij - De vrolijkste bloem

tulpenboeket

Van januari tot en met eind april is het tulpentijd. De bloem met de vrolijkste uitstraling is dan weer volop verkrijgbaar in haast alle kleuren en vormen. Van een zogenaamde winterdip kan geen sprake zijn… tulpen maken blij!

Vrolijkste bloem
Het is bekend dat bloemen vrolijk maken, maar dit geldt in extra sterke mate voor tulpen. Volgens bloemisten komt dit vooral door het ijzersterke voorjaarsimago van de bloem. Onderzoek van het Nederlandse Productschap Tuinbouw heeft daarnaast aangetoond dat de tulp extra positieve associaties heeft: kleurrijk, vrolijk, typisch Hollands en niet duur.

tulpen planten

Verrassende show
Tulpen brengen elke vaas in een feeststemming. Dat vrolijke effect wordt extra versterkt doordat tulpen, in tegenstelling tot andere bloemen, doorgroeien in de vaas. De bloemen ogen daarom nooit statisch of stijfjes. Knalroze, dieppaarse, vuurrode of fluoriserend gele tulpen stelen de show. Behalve een rijk kleurenpalet is de tulp ook verkrijgbaar in veel verschillende soorten zoals de bekende Hollandse tulp, de grillige parkiettulp, de stijlvolle leliebloemige of de imposante dubbelbloemige tulp. Mix kleuren en soorten naar eigen smaak en creëer een spectaculair lentefeestje in de vaas. Als cadeau gooit een bos vrolijke, gemengde tulpen hoge ogen!

tulpen kweken

Oerhollands
Hoewel de bloem van oorsprong uit Turkije komt, wordt de tulp toch als typisch Nederlands beschouwd. De bloem groeit uit een bloembol en bijna iedereen ter wereld wordt blij van tulpen. Tijdens de tulpentijd (januari tot en met april) worden er op de Nederlandse bloemenveilingen zo’n 1,7 miljard stuks verkocht die naar meer dan 100 landen geëxporteerd worden.

tulpen verzorgen

#2835

Bron: IBC