Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/tuintips_voor_de_maand_september?selectCountry=1

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 23 oktober 2021

Tuintips voor de maand september

Hagen
Heb jij al eens kritisch naar je hagen gekeken ?
Wij halen alvast de snoeischaar boven. Alle bladverliezende en bladhoudende hagen maar ook de coniferen mogen nu een laatste opsmukbeurt krijgen. Vind je dat je planten er na de snoei wat pips bijstaan? Een rondje voeding met extra magnesium zorgt voor diepgroene blaadjes.

Rozen
In onze tuin staan de doorbloeiende rozen er weer prachtig bij. Na de bloei in juni en juli waren ze weer even aan adempauze toe maar nu zijn ze er weer.
Vooral Guirlande d’Amour, met overheerlijk geurende witte roosjes, staat er prachtig bij. En met een beetje geluk blijven de bloemen komen, tot de eerste vorst. Ons geheim? Een handjevol rozenmest, begin september.

Kalk
Weet jij wat kalk doet in jouw tuin?
Kalk (met onder andere fossiele zeewierkalk) zorg ervoor dat je planten de meststoffen makkelijker kunnen opnemen. Calcium draagt ook bij tot een kruimelige bodem. Vooral buxus, rozen, druiven en besjes zijn er dol op. Ook waar volgend jaar de kolen en de bladgroenten komen te staan, mag je nu wat kalk uitstrooien.

Borders
Hoe liggen je borders er momenteel bij?
Zitten er hier en daar gaten in je beplanting? Blijken sommige combinaties toch niet zo geslaagd? Nu de bodem nog lekker warm en vochtig is, kan je probleemloos vaste planten een nieuwe plek geven. Meng wat potgrond in het plantgat, dat versnelt de inworteling.

 

#3338

Bron: I love my garden
www.ilovemygarden.be