Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/tuintips_voor_de_maand_juli

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    vrijdag 23 juli 2021

Tuintips voor de maand juli

Slakken
Een gaatje in een hostablad kan ons niet deren maar van slakken die vers geplante sla aanvreten, worden we pisnijdig. Heb jij een efficiënte antislakkentruc? Biervallen, gebroken schelpen, scherp zand en koffiegruis - we hebben het al allemaal eens geprobeerd. Wat zeer goed helpt, zijn slakkenkorrels. Ecologische, wel te verstaan. Die zijn namelijk onschuldig voor slakkenetende dieren als lijsters, merels, padden en egels.

Composthoop
Hoe ziet jouw composthoop er uit? Wij moeten hem nu regelmatig besproeien, tegen het uitdrogen. Of heb jij een beter idee? Er is dit jaar ook niet zoveel grasmaaisel voorradig; gelukkig zorgt het keukenafval nog voor voldoende ‘groen’ materiaal. We proberen de hoop elke zes weken om te zetten. Af en toe een laagje compostmaker, helpt ook.

Floxen
Zit er ook zo’n wit pluis op de bladeren van je floxen? Dat is de schuld van die lange droogte. Wat doe jij tegen deze schimmel? Je hebt excellente kant-en-klare biologische producten tegen witziekte, op basis van zwavel. Maar je kan ook zelf gier maken van brandnetels, bieslook of knoflook. Wist je dat er tal van meeldauwresistente floxen, kruisbessen, asters, druiven en clematissen te vinden zijn?

Lavendel
Hoe houd jij je lavendelstruik mooi? Lavendel wordt onderaan gauw kaal en houterig. Wij zweren bij veel snoeien! Knip nu je struik tot één derde in (en leg de bloempjes in je linnenkast). In april snoei je een tweede, drastische keer. Is je lavendel jarenlang niet gesnoeid, herbegin dan liever met een nieuw exemplaar.

 

 

 

 

 

#3101

Bron: I love my garden
www.ilovemygarden.be