Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/tuintip_van_lezers_week3514

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    dinsdag 27 oktober 2020

Wat gebeurde er deze week in de Belgische en Nederlandse tuinen

Tuindagboek

Op de Digituin delen tuiniers dagelijks wat ze in de tuin gedaan hebben.
Bekijk nog meer items in het tuindagboek op de Digituin

Jdcoster

Door plaatselijke regen-, hagel en windoverlast zal het helaas niet voor iedereen zo zijn, dat hebben we hier al kunnen lezen. Hier lokaal kan ik echter van een ' boerenjaar' spreken. Op de schappen in de kelder staan er nu al veel potjes confituur en appelmoes. Vijf bijenvolken konden al vroeg in het voorjaar beginnen hun voorraad bijeen te scharrelen en haalden zo'n 100 kg binnen. Een behoorlijk rijke oogst aan appelen, peren, bessen en druiven werd deze week tot vruchtensap geperst in door de mobiele persinstallatie en dat leverde ook al weer 170 liter op. En ... er is nog wel meer ook. Elke twee dagen kunnen we nu rijpe tomaten plukken. De rode bietjes en paprika's zijn oogstklaar. De herfstframbozen komen stilaan in bloei en als de nazomer een beetje mee wil werken zullen de meeste vijgen ook nog wel afrijpen. Wij kunnen zeker niet klagen dit jaar.

Pouketie01

Alleen van de zon genoten

 

Lady Rose

Eindelijk droge dag, tot hiertoe: dus tijd om het onkruid aan te pakken, en dat groeit welig! Leuke verrassing wel: de avondroodrups terug gespot!

Lilyboskat5

Hoe mooi is nu het licht buiten!! De kleuren van de planten en bloemen lichten helemaal op. Jammer dat het op een foto niet uitkomt. Echt prachtig is het nu buiten. Ik hoop dat jullie ook zo'n mooi lichtspel buiten mogen aanschouwen ! :)

Enkele leuke tuinfoto's

Heeft u ook mooie foto's? Voeg zelf uw tuinfoto's toe op de Digituin.

Plantenherkenner

In deze plantenherkenner proberen de tuiniers foto's van andere te herkennen. Via de handige duimpjes kan iedereen aantonen als ze akkoord zijn met de oplossing of niet.
  Bekijk vele foto's in de plantenherkenner

Gevlekte orchis - Dactylorhiza maculata

Gevlekte orchis - Dactylorhiza maculata

Saponaria officinalis

Saponaria officinalis

#4460

Bron: Digituin