Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/tuinreis_tuinadvies_nederland

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 16 januari 2021

Kort verslag van de tuinreis naar enkele mooie Nederlandse tuinen en een kwekerij van vaste planten

Op zaterdag 5 en 12 juli reden we met tuinadvies naar enkele mooie tuinen en een kwekerij van vaste planten in Nederland. Dit telkens met een bus die tot de laatste zitplaats vol zat.
De eerste keer moest ik vroeg uit de veren daar de eerste opstapplaats in Sint-Pieters-Leeuw lag en dat is een dik uur rijden van waar ik woon. Na Vlaams Brabant waren er nog twee opstapmogelijkheden in Limburg. De week erop kon men opstappen in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen of in Antwerpen om vervolgens richting eerste tuin te rijden.

Al hadden de weersvoorspellers het anders aangekondigd, de weergoden waren ons zeer goed gezind en beide zaterdagen konden we het droog houden. Het was niet te warm of te koud en er was niet te veel zon wat het ideaal maakte voor het maken van foto's.

Ik zou heel veel kunnen schrijven over deze fantastische daguitstappen, maar de forumleden die het hebben beleefd hebben er reeds uitgebreid over geschreven op ons tuinforum en dat met vele foto's die daar werden genomen.

Op de terugreis vroeg ik iedereen naar hun bevindingen en bedenkingen. De enige grote conclusie daaruit bleek "Voor herhaling vatbaar" en "Volgende keer gaan we terug mee als we kunnen." Indien zovele liefhebbers dezelfde mening delen, dan zullen we dit soort uitstappen in de toekomst zeker nog herhalen.

De uitstap ging telkens naar:

  1. 'n dijk van een tuin
  2. kwekerij Willemsen in Veenendaal
  3. de tuinen in Demen

Hieronder telkens een fotocollage van de tuinen en de kwekerij en enkele links naar de gezellige tuinbabbels waar de forumleden nakaarten over deze uitstap.

Vossaert Kurt

#1583