Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/tuinen_in_demen_zintuigen_17_juli_2011

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zondag 17 januari 2021

Tuinen in Demen zintuigen 17 juli 2011

17 juli 2011: Natuur en Zinnen

De natuur prikkelt al je zintuigen!

De zinnen staan centraal deze dag, evenals de natuur. Wij ervaren alles met behulp van onze ogen, oren, neus, de tastzin en de smaakzin. Dat gaat dikwijls automatisch maar nu sta je er bewust bij stil.
Tijdens deze dag kun je met al je zintuigen de natuur in diverse aspecten beleven.

Snuffel eens aan een bloem en spits je oren voor de vogelgeluiden die de weidevogelwerkgroep laat horen. Voel hoe aaibaar vilt en schapenwol zijn. Je mag zelf ook eens proberen te vilten!
Je kunt de bloem van een Oost-Indische kers proeven en genieten van aparte hapjes van groente uit onze groentetuin. Herboristen laten je de kracht van kruiden ervaren; imkers geven een kijkje achter de zwermen.

Voor zijdezachte lippen maak je je eigen balsem bij Natuur- en Milieueducatie. De IVN vegetatiewerkgroep verzorgt een rondleiding zodat je met eigen ogen kunt zien hoe mooi de inheemse flora is.
Maak kennis met de vleermuis bij de vleermuizenwerkgroep.

Verschillende aanwezigen verkopen hun producten, zoals heerlijke honing, vers boerenijs, verschillende vilten producten en schapenkaas. Er is van alles te doen en te beleven bij diverse organisaties op natuurgebied.
Een leuke dag waarop je op een andere wijze kennis kunt maken met natuur.

#3064

Auteur: Martje van den Bosch
www.detuinenindemen.nl