Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/tomatenrecepten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 24 juni 2019

Heerlijke recepten met tomaten

Ovengedroogde tomaten

Ingrediënten voor 2personen

  • 5 tomaten
  • olijfolie
  • thijm
  • oregano
  • grof zeezout

Bereidingswijze

  • Pel de tomaten door ze 5 seconden onder te dompelen in kokend water. Dan afkoelen in ijswater. Pellen en in twee snijden.
  • Pitten eruit halen en op bakplaat leggen op bakpapier.
  • Bestrooien met zout, oregano en thijm.
  • Besprenkelen met olijfolie en in de sudderoven plaatsen gedurende 4 uur of in de warmhoudoven gedurende 6 uur.
  • Halverwege de tijd eens omdraaien. 
  • Laat ze afkoelen en vul dan een glazen pot met de tomaten en stop er wat kruiden bij en teentje look en vul aan met olijfolie.
  • Dit is enkel als men ze wil bewaren.

 

Stokbrood met tomatenparmezaanpesto

 

Ingrediënten voor 4personen

  • 1/2 wit stokbrood
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 75 g parmezaanse kaas
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 bosje tuinkers
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

  • Schil de ui en snijd hem in grote stukken.
  • Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  • Rasp de parmezaanse kaas.
  • Doe alles in een blender, samen met de pijnboompitten, de olijfolie en de oregano.
  • Mix tot een homogene pesto.
  • Snijd het stokbrood in sneetjes en besmeer elk sneetje met een dikke laag tomaten-parmezaanpesto.
  • Werk af met wat tuinkers.
#3040

Bron: Flandria