Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/tagliata_met_groentjes

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 17 februari 2020

Tagliata met groentjes


Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 snede uit de dunne lende van het rund van 5 cm dik
  • 4 trostomaten
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 klein pakje rucola
  • 1 teentje knoflook
  • boter
  • olijfolie
  • verse marjolein, rozemarijn en tijm
  • grof zeezout
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voor de gevulde champignons

  • 1 bakje grote champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 4 el broodkruim
  • 1/2 bot verse bieslook
  • 80 g hoeveboter
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in 4. Snijd er de pitjes uit en leg ze in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie overheen en kruid met peper en zout. Snipper de look en de verse marjolein en verdeel ze over de tomaatjes. Druppel er nog wat olijfolie overheen om te voorkomen dat de look gaat verbranden.

Laat de tomaatjes 30 tot 40 minuten konfijten in een oven op 140°C. Stoom het witloof gaar. Haal de voetjes uit de champignons en snipper ze fijn. Snijd ook de sjalot en look fijn. Fruit de gesnipperde voetjes, sjalot en look aan in olijfolie en kruid met peper en zout.

Haal de pan van het vuur en voeg het paneermeel en de fijngesneden bieslook toe. Laat afkoelen en meng alles onder de boter. Vul de champignons met dit mengsel. Kruid het rundvlees met peper en grof gemalen zeezout. Snijd de rozemarijn en tijm fijn. Warm de boter op in een hete pan tot het mooi bruin ziet. Schroei het vlees op beide kanten dicht en bestrooi het met de kruiden. Zet ongeveer 15 tot 20 minuten in een oven op 140°C, afhankelijk van de gewenste bakwijze. Bak de champignons even aan in warme boter en zet ze dan 10 minuten in de oven bij het vlees. Bak het gestoomde witloof in warme boter en kruid met peper, zout en vers geraspte nootmuskaat.

Laat het vlees even rusten en snijd het dan schuin in dunne plakjes. Schik alles op het bord samen met enkele blaadjes rucola. Strooi nog wat grof zeezout over het vlees voor een lekker en crunchy effect.

#3704

Bron: Flandria