Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/sterke_basis_-_mooie_planten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 1 maart 2021

Sterke basis - mooie planten

Zoals een huis niet overeind blijft zonder stevige fundering, zo kunnen je planten niet overleven zonder een stabiele bodemstructuur. Alles begint bij een sterke basis. Dus voor je begint te planten is een goede voorbereiding van de bodem cruciaal. Lees hieronder hoe je tewerk gaat voor jouw plantproject.

Mooie planten door goede bodemstructuur - bodemverbetering voor aanplanten

Aanplanten?

DCM Vivimus® is de ideale bodemverbeteraar voor in het plantgat. Rijk aan bodemleven en hoogwaardige natuurlijke grondstoffen die zorgen voor een humusrijke, luchtige grond. Zo creëer je het ideale plekje voor de plant om lustig zijn wortels uit te spreiden.

Om te mengen in de grond bij het aanplanten van bomen, hagen, struiken, buxus, etc. Verbetert de bodemstructuur, bevordert de inworteling en stimuleert het bodemleven. Toepasbaar in de biotuin.

Met DCM Vivimus Universeel kan de drainage van zware klei en leemgronden worden verbeterd, waardoor regenwater de bodem beter kan doordringen. Anderzijds brengt DCM Vivimus Universeel humus aan in lichte zandgronden waardoor de bodemstructuur snel zal verbeteren. DCM Vivimus Universeel bevat alle grondstoffen voor optimale groeiomstandigheden waardoor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting zal plaatsvinden!

DCM Vivimus® is een gemengd organisch bodemverbeterend middel rijk aan organische stof waarin bacteriën gemengd zijn.
Gebruik: 1 à 2 delen mengen met 1 deel uitgegraven grond of 10 L / lopende meter haag (kan het hele jaar door gebruikt worden)

Je bodem boosten?

Je siertuin, moestuin of gazon groeit en bloeit het best op een bedje van gezonde grond. DCM Bodemactivator is een organische bodemverbeteraar die intensief betreden en gecompacteerde gronden vitaliseert. De micro-organismen in het product geven je bodem een boost van vruchtbaarheid, waardoor hij een ideale thuis wordt voor je planten.

Organische bodemverbeteraar met microorganismen voor een betere bodemvruchtbaarheid en een rijk en divers bodemleven dat bodemmoeheid helpt voorkomen. Daardoor geschikt voor uitgeputte bodems in serres. Vitaliseert intensief betreden en gecompacteerde gronden, ideaal voor de aanleg van moestuin, siertuin en gazon. Toepasbaar in de biotuin.

DCM Bodemactivator is een gemengd organisch bodemverbeterend middel rijk aan organische stof waarin bacteriën gemengd zijn.

Bevat micro-organismen die samen met de gevarieerde humusbronnen het bodemleven activeren en bodemmoeheid voorkomen. Uitermate geschikt voor de moestuin, in de serre of kas, rond nieuwbouwwoningen en bij de aanleg van een nieuwe tuin.

Daardoor eveneens geschikt voor uitgeputte bodems in serres. Vitaliseert intensief betreden en gecompacteerde gronden.
Gebruik: van februari tot november

 

#5648

Bron: DCM
www.dcm-info.be