Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/spintmijt_gespot_op_04072012

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    dinsdag 22 september 2020

Bestrijding van spintmijten - gespot op 24 juli

Beste Tuinliefhebber,

Op regelmatige basis doen wij waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij ook het gazon nauwlettend in het oog. Dit alles om schimmels en dierlijke belagers zoals insecten en mijten tijdig aan u te melden en hen een stap voor te blijven. Nu is het ideale moment aangebroken om verder vermelde parasieten aan te pakken om zo met een minimum aan product een optimaal bestrijdingsresultaat te bekomen.

Advies: 24 juli 2012 - Bericht 9

Er wordt momenteel gewaarschuwd voor volgende ziektes en plagen:


Aardappelplaag

Bloedluis op dieren

Spintmijt

Taksterfte op buxus

Vliegen in en om de woning

Spintmijten:

Spintmijten hebben een specifiek schadebeeld aan de bovenzijde van het blad. Deze schade uit zich in kleine puntjes en streepjes en geven de plant een vaal uitzicht. De meest gevoelige planten zijn buxus, linde, rozen, klimop (zie infokrant 2007), hortensia, haagbeuk, beuk, … . zoals je ziet zijn er zeel veel planten gevoelig voor deze parasiet. Vele spintmijten zijn plantspecifiek (buxusspint, coniferenspint, haagbeukspint, beukenspint,…) en gaan niet over op andere planten. De bonenspintmijt kan echter wel op vele plantensoorten voorkomen zoals op rozen, hortensia’s, klimop, enz. Spintmiddelen zijn altijd contactmiddelen daardoor is het noodzakelijk de planten zeer goed nat te spuiten (te wassen) met een spintmiddel en goed de onderzijde van de bladeren te raken.

 

Bestrijdingsadvies:

Mogelijke middelen voor de bestrijding van spintmijten zijn MASAÏ enSANMITE WPVoor behandeling van fruitboomspint kan het handig zijn met de VARIO GUN van Birchmeier te werken om zo tot hoog in de kruin alle bladeren nat te kunnen zetten en een degelijk bestrijdingsresultaat te bekomen

Sanmite WP | Vario Gun | Masaï® 20 WP


Waarschuwingssysteem tegen ziekten in de tuinOp regelmatige basis doet Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van ziektes en plagen nauwlettend in het oog.
Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto’s en een bestrijdingsadvies op maat. Zo’n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen.

#3562

Bron: Edialux
www.edialux.be