Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/soorten_tomaten_bereiden

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    vrijdag 30 oktober 2020

Veelzijdige tomaten

Trostomaten

Gooi de tros los

Het leuke aan het gamma tomaten is de enorme variatie. Vlezig of zeer sappig, rond of ovaal, zeer groot of groot of neigend naar klein tot zeer klein, los of in tros, dieprood of rood of roze of neigend naar groen en zelfs bruin... Esthetisch kun je er alle kanten mee uit.
En gezond en kwalitatief is de tomaat altijd.

Wat betreft losse tomaten zijn er de belangrijke soorten Baron en Prince. Maar ook de Coeur de Boeuf wint aan belang, zeker in de gastronomische keuken.
Bij de trostomaten zie je dan weer vaak Prunella, Elite of Princess.
In de kleinere soorten zijn de kerstomaatjes dan weer gegeerd en ook de Lycoplus (met een hoger lycopeengehalte) en de Torrito (geblokt pruimvormig in trek als snacktomaat).

Voor wie even aan de slag wil (of moet) in de keuken, geldt een motto: gooi de trossen los! Varieer! Amuseer! Probeer!

Coeur de Boeuf
Coeur de Boeuf

De tomaat, meer dan een toemaatje

Zeker tijdens de zomermaanden is de tomaat 'basic' in onze keuken. Gevarieerd, fris, lichtgewicht als het op calorieën aankomt, sappig, prachtig van kleur, hanteerbaar voor de sterrenchef en de superhaastige verantwoordelijke van een snelle tafel... De tomaat wordt terecht geëerd en gegeerd als onmisbare groente van bij ons.
tomatenkwekers dragen zorg voor hun product; met aandacht geteeld, correct gekweekt op een vriendelijke manier voor plant en omgeving, onberispelijk van kwaliteit en boordevol gezondheid.

En dan rest nog te genieten van de tomaat op ons bord. Klassiekers als de tomaat garnaal, de tomatensaus die alle pasta's aankan, de onweerstaanbare gehakttomaatjes, de pizza margherita op het terras of zo eenvoudig, een alcoholvrij tomatensapje als aperitief en het kerstomaatje als hapje... en het wordt aanschuiven voor klein en groot!

Gevulde tomaat

#3078

Bron: Lava