Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/skimmia_in_de_kijker

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 28 maart 2020

Skimmia boeit elk seizoen

Skimmia tuinplant van de maand september

bladeren van SkimmiaEr zit muziek in de tuin! Bijvoorbeeld dankzij de Tuinplant van de Maand september: Skimmia. Het hele jaar laat deze struik zich van een andere kant horen: eind augustus verschijnen de eerste knoppen en in het vroege voorjaar de bloemen met een heerlijk parfum. Vaste waarde is het leerachtige blad dat het hele jaar prachtig groen blijft.
Geef de struik in september een plekje in de tuin en geniet van vier jaargetijden met Skimmia.

skimmia in de tuin

4 seizoenen
In zomermaanden schittert het groene blad van Skimmia in alle stilte. De tuinplant speelt de tweede viool en zorgt dat kleurrijke zomerbloeiers extra tot hun recht komen. Vanaf augustus komt Skimmia op gang en in september zit de plant vol bloemknoppen of besjes. Wanneer de zomerbeplanting is uitgebloeid, neemt Skimmia het over. De kleurrijke knoppen beginnen de boventoon te voeren en vanaf maart trekt Skimmia alle registers open. Veel kleine bloemetjes verschijnen en verspreiden een heerlijke, friszoete lentegeur.

Verzorging
Wie denkt dat de Skimmia veel noten op zijn zang heeft, heeft het mis. De tuinplant groeit mooi compact en hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. De struik stelt weinig eisen en wil het liefst op een niet al te donkere schaduwplek staan. September is een uitstekende maand om de Skimmia te planten. Geef bij het planten flink wat water zodat de wortels zich goed meteen kunnen ontwikkelen.  Behalve in de tuin kun je Skimmia ook toepassen in potten voor op balkon of terras. Zorg wel dat er onder in de pot een gaatje zit zodat overtollig (giet)water kan weglopen.

Bekijk enkele van de meest voorkomende soorten Skimmia in onze tuinen:

#4457

Bron: Mooiwatplantendoen
www.mooiwatplantendoen.nl