Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/siergrassen_bessen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zondag 16 januari 2022

Siergrassen en bessen zorgen voor decoratieve najaarsbeplanting

Sierlijke bessen en siergrassen voor op de tuintafel


De vakantieperiode is voorbij. De nazomer heeft vast nog wel wat mooie dagen in petto. Met een sierlijke plantenbak op de buitentafel is het heerlijk genieten van de herfstzon. Wanneer de tafel voor het raam staat, heb je er ook binnen plezier van als het weer wat minder mooi is.


Pernettya of de parelbes

Na deze hete zomer, gevolgd door een hoop regen hebben vast niet alle planten het overleefd. Bovendien raken heel wat planten uitgebloeid. Een goede reden om naar iets vervangends uit te kijken. Het is leuk om eens wat anders te proberen.
Combineer eens een struikje met decoratieve bessen en siergras. Het gras vormt een sierlijke en luchtige aanvulling.

Decoratieve bessen
Pernettya (parelbes) is een van die struikjes, die met haar mooie witte bessen de buitentafel kan opvrolijken. Er zijn ook varianten met paarse, rode of roze bessen.
Ook Skimmia en iets later in het jaar de bergthee (Gaultheria) zijn besvormende struikjes die het goed doen in pot.

Siergrassen
Siergrassen combineren in al hun vormen niet alleen ideaal met allerlei tuinstijlen, maar doen het ook schitterend in een pot op het balkon of terras. Er zijn er van enkele centimeters tot meters hoog en met ragfijne aartjes tot forse pluimen en aren.
Neem bijvoorbeeld blauw schapengras (Festuca glauca). Dit siergrasje vormt polletjes van maximaal 30 centimeter hoog. De spitse blauwe blaadjes zijn in de lengterichting opgerold tot een soort buisjes.
Andere grassen die het ook mooi doen in pot zijn bijvoorbeeld het liefdegrasje (Eragrostis) en Carex siderostica ‘Variegata’. Grassen met meer opgaande vorm: zwenkgras (Festuca) en zeggesoorten (Carex).

 

#705

Bron: PPH - Plant Publicity Holland