Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/secretaressedag_bloemen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 1 juni 2020

Secretaressedag op de derde donderdag van april

Iedere derde donderdag van april is het Secretaressedag. 

Secretaressedag is net als vele andere feesten ontstaan in Amerika waar het tijdens de Administrative Professionals Week van 1952 voor het eerst werd gevierd.
Begin de jaren '90 waaide deze waarderingsdag voor alle secretarissen en secretaressen over naar Nederland en België. Sindsdien kent deze dag jaarlijks een stijgend succes en wordt het voor de directie een dag om zelf in de agenda aan te stippen wil men deze niet vergeten. Secretaressedag is voor de baas de ideale dag van het jaar om zijn of haar waardering te laten zien aan de trouwe medewerk(st)er die een heel jaar ten dienste staat en mee diens succes en de carrière helpt uit te bouwen. Een fijne attentie als bedanking krijgen kan de motivatie en de wederzijdse appreciatie enkel ten goede komen.Op deze dag zijn het voornamelijk lekkernijtjes en bloemen die worden geschonken. Een bloem kan wonderen doen en dat geldt ook op de werkvloer. De bloemisten bereiden de weken voor deze speciale bloemendag alles goed voor om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen met leuke en mooie bloemstukken en boeketten. Ook al hoeft men er op deze dag niet veel meer achter te zoeken, toch raadt men voor deze gelegenheid rode bloemen af vanwege de symbolische betekenis. Rood staat nu eenmaal symbool voor de liefde en is dan ook de kleur voor Valentijn...

Het kennen van de lievelingskleur of favoriete bloemen van de secretaresse kan interessant zijn bij het samenstellen van een stijlvol en zeer gewaardeerd boeket. Zonder deze achtergrondkennis kan de florist uiteraard ook een prachtige bloemenruiker in elkaar steken.

Laat een overvolle agenda geen excuus worden om deze belangrijke dag te vergeten. Bloemisten nemen met veel plezier en ruim op voorhand telefonische bestellingen op en bij sommigen kun je zelfs online de gewenste bloemen bestellen. De florist zal je ook met veel plezier suggesties geven bij de zoektocht naar een passend boeket. Vertrouw gerust op de goede raad en smaak van deze bloemenspecialisten. 

#1437