Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/romige_mascarpone_met_appeltjes_en_passievruchten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 22 februari 2020

Romige mascarpone met appeltjes en passievruchten

Romige mascarpone met appeltjes en passievruchten.

De passievrucht is een tropische vrucht met een heerlijk, zoete smaak. Als je de vrucht doormidden snijdt dan kan je het lekkere vruchtvlees met de vele zaadjes oplepelen. De vrucht groeit aan een klimplant die wel tot 15 meter hoog kan worden. In de oksels van de bladeren ontstaan prachtige bloemen die zich slechts gedurende één dag openen. Na bestuiving zal de vrucht zich snel ontwikkelen.
Omdat ze boordevol vitaminen en mineralen zitten zijn ze ook heel gezond. De vrucht is een zeer rijke bron aan vitamine A, C en het mineraal kalium en antioxidanten.
Passievruchten kunnen moeilijk verwerkt worden in warme bereidingen. Je kan de vrucht best gewoon uitlepelen, verwerken in smoothies of als smaakmaker in een dessert gebruiken.

Romige mascarpone met appeltjes en passievruchten.Ingrediënten:

  • 500 gr mascarpone
  • 10 cl lichte room
  • 2 eiwitten
  • 6 passievruchten
  • 5 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 4 appels Jonagold
  • bakboter
  • kaneelpoeder

Romige mascarpone met appeltjes en passievruchten.Bereiding:

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Stoof de appeltjes in een pan met 3 eetlepels suiker en wat boter. Voeg kaneelpoeder toe. Zorg ervoor dat de appeltjes geen moes worden maar dat ze nog licht knapperig zijn. Laat de appeltjes lauw worden.
  3. Doe de mascarpone in een grote kom. Klop de room licht op en meng onder de mascarpone.
  4. Klop de eiwitten stijf en spatel deze ook onder de mascarpone.
  5. Voeg 2 eetlepels suiker toe en het vruchtvlees van 6 passievruchten.
  6. Meng het geheel stevig door elkaar tot je een smeuïge massa bekomt.
  7. Schenk de appeltjes en de mascarpone in verschillende lagen in een dessertglas, eindigend met de appeltjes. Giet als laatst het sap van de appeltjes over het geheel.
  8. Dien onmiddellijk op.

#4483

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies