Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/romanesco_bloemkool_recept

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    dinsdag 7 april 2020

Romanesco bloemkool met geroosterde tong

Romanesco-bloemkool of torentjes bloemkool

de Romanesco-bloemkool is uniek:

  • Onderscheidt zich door vorm en kleur

  • Opwaardering witte bloemkool

  • Geteeld volgens de Flandria-richtlijnen

  • Zachtere smaak

  • Geschikt voor speciale gelegenheden

  • Brengt kleur en variatie in de keuken

  • Kan als decoratie of als basis voor gerechten gebruikt worden

  • Eenvoudig te bereiden

Geroosterde tong met Romanesco-bloemkool

Ingrediënten

Bereiding

  • Fileer de tongen.

  • Verdeel de Romanesco in roosjes en blancheer ze in ruim gezouten water.

  • Ontvel en ontpit de tomaten. Snij in kleine blokjes.

  • Versnipper de basilicumblaadjes.

  • Haal de tongfilets door olijfolie en rooster ze op een matig vuur, breng op smaak met grof zout en peper.

  • Meng de Romanesco met de tomatenblokjes, basilicum, de resterende olie, citroensap, peper en zout.

  • Lepel de groenten uit over koude borden en schik er de tongfilets naast.

#2107

Bron: Flandria