Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/recepten_voor_kinderen

menu
Tuinadvies

Recepten voor kinderen

Peren met macarons

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 peren
  • 8 amandelmacarons
  • 4 eetlepels abrikozenconfituur
  • 30 g zachte boter
  • boter voor de vorm
  • 1 dl appelsap

Bereidingswijze

Schil de peren, maar laat de steel zitten. Verwijder het kroontje en snijd de onderkant van de peren af zodat ze rechtop blijven staan.
Verwijder het hoedje van de peren en lepel ze voorzichtig uit. Vul ze met een mengeling van verkruimelde macarons, abrikozenconfituur en boter.
Zet het hoedje erop.
Beboter een ovenschaal, plaats de peren erin en voeg het appelsap toe.
Bak ze ongeveer 20 minuten in een warme oven van 180°C en overgiet ze regelmatig.
Dien het gerechtje lauw op en versier eventueel met een bolletje vanille-ijs.


Gebakken aardappelen met gehaktballetjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g bloemige aardappelen
  • 500 g gemengd gehakt
  • 4 el tomatenketchup
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g gehakte tomaten (uit blik)
  • 200 ml tomatenpassata
  • 4 el paneermeel
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • basilicum
  • 20 g boter
  • 8 kerstomaatjes
  • 50 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Snijd de geschilde aardappelen in blokjes.
Meng het gehakt, 2 el tomatenketchup, het ei en paneermeel. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout en maak er 12-15 balletjes van. Bak de balletjes enkele minuten aan in boter.
Versnipper de ui en het teentje knoflook en leg samen met de aardappelblokjes op een grote bakplaat. Meng de tomatenblokjes, passata en 2 el ketchup. Kruid met wat gehakte basilicum en meng dan onder de aardappelen.
Leg er de gehaktballetjes bovenop en bak 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Roer halverwege de baktijd goed om en voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe.
Strooi er de geraspte kaas over. Verdeel over vier borden en werk af met basilicum.


Aardbeidessertje met platte kaas en speculaas

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 aardbeien 
  • 1 speculaasje 
  • 3 eetlepels platte kaas 
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Verkruimel of rasp de speculaas fijn. Was de aardbeien en snijd ze in schijfjes. Breng de platte kaas op smaak met wat poedersuiker.

Doe alles in laagjes in doorzichtige dessertglaasjes. Start met een bodem speculooskruimels, vervolgens kaas en dan de aardbeischijfjes. Herhalen en eindigen met  laagje aardbeien, toefje kaas en speculaaskruimels.

Klaar!


#4018

Bron: Flandria