Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/recepten_van_de_week

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    donderdag 20 februari 2020

Recepten van de week

Groentenbrood

groentenbroodIngrediënten voor 4 personen

  • 1 blik groentemengeling van 400 g (265 g uitgelekt gewicht)
  • 4 eieren
  • 75 ml light room (20 % vet)
  • 75 g geraspte kaas
  • 1 fijngesneden knoflookteentje
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 el fijngehakte (diepvries) peterselie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Meng de eieren met de room en het maïszetmeel. Voeg er de kaas, de peterselie, de knoflook en de uitgelekte groentemengeling aan toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de bereiding gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C. Controleer met de punt van een mes of het groentebrood voldoende gebakken is (er mag geen deeg meer aan het mes kleven).


Open broodje met Filet d'Anves, peertjes en beerselse Mandjeskaas

Open broodje met Filet d'Anves, peertjes en beerselse MandjeskaasIngrediënten voor 4 personen

  • 200 g Filet d'Anvers
  • 2 ciabatta
  • 1 Beerselse mandjeskaas
  • 2 peren
  • 100 g suiker
  • 100 g azijn
  • 100 g crème de cassis
  • 1 bot waterkers
  • Provençaalse kruiden
  • peper en zout

    voor de chutney:
  • 100 g witte rozijnen
  • 1 zoete ui
  • 100 g pompoen
  • 1 sinaasappel
  • 1 duimdik stuk verse gember
  • 3 el suiker
  • 1 dl azijn 
  • 1 steranijsje
  • 2 kruidnagelen
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Snipper voor de chutney de zoete ui fijn. Fruit glazig in olijfolie en blus met de azijn. Voeg suiker, steranijs en en kruidnagel toe en laat even doorkoken. Snijd intussen het vruchtvlees van de pompoen en de sinaasappel in stukjes. Doe deze met de gesneden gember en de rozijnen bij de uien en laat heel zachtjes sudderen tot je de structuur van een compote hebt.
Schil de peren en snijd ze overlangs in 6 stukken. Haal er het klokhuis uit en snijd de stukken nog eens schuin door. Laat de suiker karameliseren op het vuur. Blus met de azijn en laat de suiker loskoken. Voeg dan de cassis toe en laat even doorkoken. Leg er de peertjes in en laat rustig garen.
Kruid de Beerselse kaas bij met Provençaalse kruiden en peper en zout. Meng goed.
Snijd het brood overlangs door en rooster knapperig op het kruim. Dat zorgt niet alleen voor een lekkere smaak, het vermijdt ook dat de kaas in het brood dringt.
Smeer de kaas op het brood. Drappeer het vlees erover en werk af met de peertjes, de chutney en de geplukte waterkers.

#3855

Bron: Flandria