Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/recepten_met_paprika

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zondag 9 augustus 2020

3 recepten met paprika


Gevulde paprika met fijne groenten en tuinkruiden

Ingrediënten voor 4 personen
  • 400g gemengd gehakt 
  • 3 middelgrote rode paprika’s 
  • 1/2 venkel 
  • 1 grote ui 
  • 1 courgette 
  • 1 chilipeper 
  • 2 teentjes knoflook 
  • olijfolie 
  • 1 ei 
  • 2 eetlepels broodkruim 
  • ½ eetlepel Engelse saus 
  • 100 g gemalen belegen kaas 
  • peper en zout 
  • verse basilicum, tijm en rozemarijn 
  • 8 champignons

Bereidingswijze

Snijd de venkel, de ui en de helft van de courgette in kleine blokjes. Schil de paprika’s met een dunschiller, snijd ze overlangs middendoor en verwijder de zaadlijsten. Laat 4 paprikahelften intact en snijd de rest ook in kleine blokjes. Snijd het chilipepertje overlangs door, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees zeer fijn. Snipper de lookteentjes. 
Verwarm olijfolie in een pan en stoof de groenten aan met de look en het pepertje. 
Doe het eitje, het broodkruim en de kaas bij het gehakt. Kruid met peper, zout , basilicum, tijm, rozemarijn en Engelse saus en meng er ook de gestoofde groenten doorheen. 
Vul de paprikahelften met het gehakt en zet ze op een ingevette bakplaat. Snijd de rest van de courgette en de champignons in flinterdunne plakjes. Schik die op de paprika’s om te versieren en werk af met een takje tijm. Bak de paprika’s ongeveer 15 minuten in een oven op 160°C. De paprika’s zijn gaar als er een helder sap uitloopt, wanneer je er op drukt.



Farfalle met paprika

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 100 g volkorenfarfalle (strikjespasta)
  • 1 groene paprika
  • 1 tomaat
  • 2 oesterzwammen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 eetlepel gemalen kaas
  • peper en zout

Bereidingswijze

Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes. Pel en ontpit de tomaat en snijd het vruchtvlees in stukjes. Borstel de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes. Pers het knoflook uit. Verhit de olie en fruit er het knoflook in. Voeg alle groenten toe, kruid met peper en zout en laat 20 minuten zachtjes stoven. Kook de pasta al dente, meng ze met de saus en bestrooi ze met de kaas.



Finettes met paprika en worteltjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g finettes (varkenssneetjes)
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • 1 ui
  • 1 bussel loofworteltjes
  • 2 klontjes boter
  • 1 klontje suiker
  • 15 cl room
  • peper en zeezout

Bereidingswijze

Schil de worteltjes en snijd ze in mooie ronde stukjes. Leg ze in een pot, bedek ze nauwelijks met water. Voeg een klontje boter en de suiker toe. Breng aan de kook en laat alle vocht uit de worteltjes verdampen. Dat duurt normaal een twintigtal minuten. Houd de wortelen even warm op een laag pitje.
Peper en zout de Finettes. Laat een klont boter uitsmelten in een pan. Voeg de Finettes toe en laat bakken op hoog vuur gedurende 3 minuten. Schep het vlees uit de pan.
Doe de zeer fijn gehakte ui in de pan. Laat 5 minuten bakken op zacht vuur. Voeg het paprikapoeder toe. Laat nog 1 minuut verder bakken.
Giet de room in de pan. Roer met een garde over de bodem en laat koken. Laat de saus inkoken tot ongeveer een derde is verdampt. 
Leg het vlees in de saus en laat even opwarmen.
Schep de wortelen op de borden. Overdek met vlees en saus.

#3807

Bron: Flandria