Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/recepten_met_oesterzwammen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 4 juli 2020

Recepten met oesterzwammen

Papillot van pladijs met oesterzwammen

oesterzwam klaarmaken - vis met oesterzwamIngrediënten voor 4 personen 

  • 4 pladijsfilets
  • 300 g oesterzwammen, in schijfjes
  • 2 staven prei, in ringen
  • 150 g rode kerstomaten
  • 150 g gele kerstomaten
  • 2 el verse peterselie, blaadjes
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze:
Leg de pladijsfilets op de snijplank en leg er een gele en rode kerstomaat in. Plooi de filets toe en steek ze vast met een houten prikker. Kruid ze met zeezout en versgemalen peper.
Neem een vel zilverpapier en leg hierop wat van de prei en oesterzwammen. Leg hierop de vis en voeg een geutje olijfolie toe.
Bestrooi het geheel met de bladpeterselie en plooi het zilverpapier toe. Doe dit per pladijsfilet.
Gaar deze papillot op de barbecue of in de oven. Reken hiervoor ongeveer 7 tot 12 minuten. Dien daarna de papillot meteen op.


Helder kippensoepje met oesterzwammen onder bladerdeeg

recepten met oesterzwammen - soep van oesterzwamIngrediënten voor 4 personen 

  • 2 kipfilets
  • 1 bladerdeeg (vel)
  • 200 g oesterzwammen
  • 4 lente-uitjes
  • 2 tomaten
  • 1 liter kippenbouillon
  • olie
  • boter
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel melk
  • 1 koffielepel rozemarijn
  • peper
  • zout

Bereidingswijze:
Ontvel de kippenfilets en kruid ze met peper, zout en olijfolie. Rooster ze in de grillpan en laat rustig verder garen, eventueel in de oven. Snijd intussen de lente-ui en de paddenstoelen. Schil de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Bak de paddenstoelen in boter en kruid met peper, zout en fijngesneden rozemarijn. Doe er op het eind ook de fijngesneden lente-uitjes bij. Haal van het vuur, giet er de bouillon bij en voeg de tomaten toe. Laat afkoelen. Snijd de kip in reepjes en leg die in individuele leeuwenkopjes (soepkommen). Giet er de paddenstoelen en de koude bouillon bij. Snijd cirkels uit het bladerdeeg die iets groter zijn dan de kommetjes. Klop de eierdooier los met de melk. Strijk de randen daarmee in. Sluit de leeuwenkopjes goed af met het deeg en bestrijk ook de bovenzijde met het ei. Zet de kommetjes voorzichtig in een oven op 200°C. Verlaag de temperatuur naar 180°C en laat het deeg goudbruin bakken. Dankzij deze kooktechniek behouden alle ingrediënten ten volle hun smaak en aroma.


Gewokte oesterzwam met prei

oesterzwammen wokken met preiIngrediënten voor 4 personen 

  • 1 bakje oesterzwammen
  • 1 stengel prei
  • 2 middelgrote  tomaten
  • verse krab
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje look
  • bieslook
  • versgemalen zwarte peper
  • bruine suiker

Bereidingswijze:
Borstel de oesterzwammen en scheur ze in hapklare stukken. 
Snij het preiwit en een deel van het groen in dunne schijven. 
Warm een eetlepel olie op in de wok en bak er de oesterzwammen in gaar, samen met een fijngehakt sjalotje en een teentje look. Doe de preiringen erbij en roerbak alles gaar. 
Voeg nog wat verse krab en verse tomaten toe aan de wok. Breng op smaak met wat bieslook, veel zwarte peper en een beetje bruine suiker.

#3724

Bron: Lava