Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/recepten_met_chinese_kool

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    donderdag 24 september 2020

Recepten met chinese kool of Brassica pekinesis

Recepten met chinese kool of Brassica pekinesis

Chinese kool in de wok

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 1 Chinese kool 
  • 1 eetlepel olie 
  • 2 uien 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 1 eetlepel kerriepoeder 
  • 100 g magere spekblokjes 
  • 400 g gehakt 
  • zout

Bereidingswijze:
Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Maak de Chinese kool schoon en snijdt deze in reepjes. Verhit de olie in de wok en fruit hierin eventjes de uien, knoflook en het kerriepoeder. Voeg de spekblokjes toe en bak deze mooi bruin. Doe dan het gehakt erbij en bak het. Voeg dan de koolreepjes toe en roerbak deze ongeveer 5 minuten mee, tot de kool beetgaar is. Breng het gerecht indien nodig op smaak met zout.


Chinese kool en radijzen met kruidenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • ½ Chinese kool van
  • 1 bussel radijsjes
  • 1 eetlepel arachideolie
  • zout
  • kruidenkaas met pepersmaak
  • bieslook

Bereidingswijze:
Snij de Chinese kool in dunne korte reepjes. Verwijder de harde kern onderaan. Snij de radijsjes in schijfjes. Verwarm 1 eetlepel olie in de wok en bak de Chinese kool beetgaar. Laat de radijsjes kort mee opwarmen. Voeg een eetlepel kruidenkaas met pepersmaak toe. Breng op smaak met zout en werk af met steeltjes bieslook als versiering.


Chinese koolreepjes met een dipsausje

Ingrediënten voor 1 persoon: 

  • ¼  Chinese kool van
  • 1 kleine ui
  • 4 eetlepels magere verse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffielepel citroensap
  • 1 snuifje chilipoeder
  • peper en zout.

Bereidingswijze:
Schaaf de Chinese kool in repen.
Snijd de ui heel fijn en meng ze met de verse kaas, de knoflook, het citroensap, het chilipoeder, peper en zout. Eet de koolreepjes met dit sausje.

#3662

Bron: Flandria