Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/recepten_met_broccoli_quiche

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    vrijdag 25 september 2020

Quiche en gratin van broccoli

Quiche met broccoli

Quiche met broccoli makenIngrediënten voor 4 personen

  • 1 bakklare bladerdeegbodem
  • 1 stronk broccoli
  • 1 pakje Philadelphia kaas
  • 1 gesnipperde ui
  • 100 g baconreepjes 
  • 3 eieren
  • 1 dl melk of lichte room

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C (of 180° warmelucht).
Leg het deeg in een ingevette bakvorm, of op het bakpapier dat erbij zit want dan is invetten niet nodig.
Prik de deegbodem in met een vork.
Snij de broccoli in kleine roosjes.
Kook de broccoli 4 minuten in licht gezouten kokend water (blancheren heet dat).
Bak de spekreepjes heel kort in een pannetje (boter of olie is niet nodig).
Rol het deeg uit en leg het in het bakblik. De kantjes moeten hoger zijn.
Vul de taart met de broccoli, baconreepjes en ui.
Meng de melk, de eieren en de Philadelphiakaas en voeg ruim peper en zout toe.
Giet dit mensgsel over de taart.
Bak de quiche 25 minuten in de oven.
Je kan het altijd serveren met een frisse groene salade, als je wil.

Gegratineerde broccoli met shiitake

Gegratineerde broccoli met shiitakeIngrediënten voor 4 personen

200 g broccoli
200 g shiitake
2 sneetjes oud witbrood
1 ei
100 g verse roomkaas, verkruimeld
1 tl mosterd
1 tl gedroogde oregano
100 g belegen kaas, geraspt
4 el sesamzaad
1 el boter
Zout
Versgemalen peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de broccoli schoon, verdeel de bloem in kleine roosjes en snipper de steel. 
Breng in de kookpot water met wat zout en een klein klontje boter aan de kook. Kook hierin de broccoli in 3 minuten beetgaar. Giet ze daarna af en laat het goed uitlekken.
Borstel de shiitake schoon en verwijder de steeltjes. Snijd de korsten van het brood en kruimel het fijn in de keukenrobot.
Voeg het ei en de verse roomkaas toe aan het brood en laat de machine nogmaals goed draaien tot alles goed is vermengd.
Hevel het broodmengsel over in de schaal. Roer de mosterd, de oregano, de helft van de kaas en 2 el sesamzaad door het broodmengsel en roer er dan de broccoli doorheen. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
Leg de shiitake met de onderkant naar boven in de ovenschaal. Schep het broccolimengsel er op en druk het goed aan op de paddenstoelen. Bestrooi ze dan met de rest van de kaas en het sesamzaad. 
Bak de paddenstoelen gratin in het midden van de oven in ca 15 minuten goudbruin en gaar.
Serveer bij wild of gevogelte
.

#3975

Bron: VLAM
www.vlam.be