
Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/recepten_met_aardbeien
Ingrediënten voor 4 personen
Zet een halve liter thee en laat een nachtje afkoelen in de koelkast.
Was de vruchten en verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Mix de vruchten met de thee en het citroensap. Haal door een fijne zeef.
Serveer koud.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingswijze
Snijd de aardbeien in stukken en warm op met de suiker. Laat even doorkoken en mix dan alles goed door. Je kan de aardbeien ook gewoon rauw mixen, maar dan is de smaak minder intens.
Week de gelatineblaadjes in koud water. Warm de crème anglaise op en roer er de goed uitgeknepen gelatine onder. Zet de kom op ijs om snel te koelen. Doe de coulis van aardbeien er bij en als laatste de half opgeklopte room. Roer goed door en laat wat afkoelen.
Snijd de aardbeien voor de afwerking en verdeel ze over de bodem van 4 grote wijnglazen. Giet het bavaroisbeslag er over en zet enkele uren in de koelkast om af te werken.
Garneer eventueel met een gesneden aardbei en een takje munt.
Ingrediënten voor 4 personen Voor de wafeltjes
Voor de granité
Voor de salade
Voor de vanilleroom
Bereidingswijze
Mix voor de granité de aardbeien met het water en de suiker. Plaats enkele uren in het vriesvak.
Splits voor het wafelbeslag de eieren. Klop de eiwitten stijf en houd de dooiers apart. Klop de room in een aparte kom half op. Spatel vervolgens de eierdooiers onder de room met een snuifje zout en de vanillesuiker. Smelt de boter en spatel ook die erdoor, gevolgd door de gezeefde bloem. Meng tenslotte ook zeer voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het beslag.
Snijd voor de salade de aardbeien in stukjes en meng er de suiker door. Doe er wat zwarte peper bij en werk af met de vodka en gesnipperde munt.
Snijd de vanillestok middendoor en schraap er de pitjes uit. Doe die bij de room en klop alles op.
Bak kleine wafeltjes van het beslag in een wafelijzer.
Schik een wafeltje op het bord. Lepel er aardbeien overheen en vervolgens wat van de room. Neem de granité uit het vriesvak en schraap met een lepel lekkere ijskristallen over het gerechtje.
Bron: Flandria