Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/recepten_met_aardappelen_en_witloof

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    donderdag 12 december 2019

Recepten met groenten in de hoofdrol

Gewokte aardappeltjes met kip

Gewokte aardappeltjes met kipIngrediënten voor 4 personen

  • 500 g vastkokende aardappelen 
  • 300 g kipfilet 
  • 1 wit van prei 
  • ½ broccoli 
  • 2 wortelen 
  • 1 el oregano 
  • 1 limoen 
  • 2 el olijfolie 
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen en kip in blokjes van ongeveer 2 cm. Bestrooi de kip met tandoorikruiden. Wok ze op een hoog vuur in olijfolie. Bak gedurende 10 minuten. Snijd de broccoli, wortelen en prei in middelgrote stukken en voeg toe. Zet het vuur wat zachter en bak tot alles gaar is. Kruid met peper, zout en oregano. 
Rasp de schil van de limoen en strooi over het gerecht. Besprenkel met limoensap.


Salade met witloof en geroosterde ham

Salade met witloof en geroosterde hamIngrediënten voor 4 personen

  • 6 stronkjes witloof 
  • 1 jonagold appel 
  • 100 g walnoten 
  • 100 g veldsla 
  • 100 g oude kaas 
  • 400 g beenham in dikke plakken 
  • vloeibare honing 
  • arachideolie 
  • enkele takjes verse tijm 
  • peper en zout 

    Voor de vinaigrette
  • 2 eetlepels vloeibare honing 
  • 2 eetlepels frambozenazijn 
  • een scheutje maïsolie 
  • 600 g witloof

Bereidingswijze

Snijd het witloof in dunne reepjes. Was het in ijskoud water en laat het uitlekken op een handdoek. Hak de noten fijn en snijd de veldsla. Schil de appel en snijd het vruchtvlees in julienne. 
Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. 
Snijd de kaas in reepjes. Voeg alles samen en breng op smaak met de vinaigrette en peper. 
Strijk de plakken ham in met honing, een scheutje arachideolie en strooi er wat verse tijm over. Rooster de ham kort in een grillpan en snijd in stukjes. 
Serveer de salade met de ham en lekker brood.

#3793

Bron: Flandria