Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/recept_wokgroenten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 4 juli 2020

Recept: pittige, zoete groenten voor in de wok

Pittig-zoete wokgroenten (2pers)

Ingrediënten

  • 3 grote wortelen
  • 1 uit
  • 3 soeplepels ketchup
  • 1 mespuntje sambal oelek
  • 100gr rozijnen
  • 3 lps zoet-zure rode biet
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • wokpan en houten lepel

Bereiding

  • Rozijnen in kokend water laten weken
  • Wortelen in kleine stukjes snijden
  • Ui fijn snijden
  • Rode biet snijden
  • Laat de wokpan goed opwarmen.


Doe een 2-tal lepels olie (olijf) in de wokpan en zorg dat de olie zich mooi verdeelt door met de pan een beetje mee rond te draaien.


Pers een teentje knoflook uit in de olie en laat bakken.


Roerbak de wortelen tot ze een beetje zachter worden


Voeg gesneden ui toe en roer regelmatig door de groenten tot de ui glazig wordt.


Voeg dan de rozijnen en de rode biet toe en laat even meebakken.

Voeg 3 lps ketchup toe en het mespuntje Sambal oelek, roer goed doorheen de groenten.

Voeg peper en zout toe volgens eigen smaak.

Deze groenten zijn heerlijk bij kippenfilet, of bij gestoomde kabeljauw of andere vaste vis.

Als je restjes wil verwerken, kun je er nog stukjes gekookte aardappelen en koude vlees- of visoverschotten aan toe voegen.

Smakelijk!

#451

Auteur: Frone