Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
250 gr Mascarpone Mascarpone is een frisse en romige kaas, verkregen op basis van gepasteuriseerde en gestremde melk. Zowel zijn samenstelling als bereidingswijze maken het verschil met andere kazen. De zachte en delicate smaak van mascarpone doet denken aan room, maar hij is dikker en gelijkmatiger van samenstelling.
500 gram aalbessen (rode trosbes)
5 onbespoten sinaasappelen (sap van 5, schil van 2)
Spoel de aalbessen, hou een 10-tal takjes afzonderlijk.
Rits nu met een vork of met de hand alle bessen van de steeltjes.
Meng 4 lepels suiker met de aalbessen en roer voorzichtig zodat alle bessen suiker kunnen trekken
Rasp de onbespoten schil van 2 sinaasappels heel fijn. Enkel het oranje deel mag mee zijn. (Dit
gaat vrij makkelijk met een Julienne-snijder, maar ook met een gewone groenteschillertje maar dan moet je nadien misschien kijken of je de stukjes kleiner moet snijden) sinaasappels schillen
Pers het sap uit de 5 sinaasappelen
Maak de mascarpone los in een kom, doe er 3 lepels suiker bij en de geraspte schillen van de sinaasappels. Roer deze ingrediënten goed door elkaar mengsel goed roeren
Neem een andere kom om er de room in stijf te kloppen.
Meng de room voorzichtig door het mascarponemengsel.
Voeg de 3 lepels elexir d’ Anvers of grand-marnier toe aan het sinaasappelsap en verdeel het over twee diepe borden.
Wentel de koekjes één voor één door het sap zodat ze doordrenkt zijn maar niet uiteen vallen koekjes laten drenken
Leg een rij koekjes in een schaal en strijk daarop een laag mascarponemengsel (± 1/3). mascarponemengsel aanbrengen
Hierop leg je de helft van de gesuikerde aalbessen de gesuikerde bessen
Herhaal deze drie lagen van koekjes, mascarponemengsel en bessen. in laagjes werken
Werk de taart af met een mascarponelaag.
Leg de bewaarde bessentakjes ter versiering op de bovenste laag mascarpone.
De taart die nu volledig afgewerkt is, moet U
wel nog minstens 6 u in de koelkast laten trekken vooraleer er van te eten.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina