Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/recept_mascarponetaart

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 28 september 2020

Mascarponetaart met rode bessen

Frisse mascarponetaart met aalbessen

Wat heb je nodig voor je bereiding?

  • 250 gr Mascarpone
    Mascarpone is een frisse en romige kaas, verkregen op basis van gepasteuriseerde en gestremde melk. Zowel zijn samenstelling als bereidingswijze maken het verschil met andere kazen. De zachte en delicate smaak van mascarpone doet denken aan room, maar hij is dikker en gelijkmatiger van samenstelling.
  • 500 gram aalbessen (rode trosbes)
  • 5 onbespoten sinaasappelen (sap van 5, schil van 2)
  • 250 ml room
  • 4 lepels suiker + 3 lepels suiker
  • 3 lepels elexir d’ Anvers of grand-marnier
  • 250 a 300 gr lepelkoekjes (boudoirs)

Wat heb je nodig om de taart klaar te maken?

  • Twee mengkommen
  • Julienne-snijdertje of groetenschiller
  • Een schaal om de taart in te maken
  • Citroenpers
  • Mixer of klopper
  • Pottenlekker

Het recept:

  1. Spoel de aalbessen, hou een 10-tal takjes afzonderlijk.
  2. Rits nu met een vork of met de hand alle bessen van de steeltjes.
  3. Meng 4 lepels suiker met de aalbessen en roer voorzichtig zodat alle bessen suiker kunnen trekken
  4. Rasp de onbespoten schil van 2 sinaasappels heel fijn. Enkel het oranje deel mag mee zijn. (Dit jullienne snijdergaat vrij makkelijk met een Julienne-snijder, maar ook met een gewone groenteschillertje maar dan moet je nadien misschien kijken of je de stukjes kleiner moet snijden)

    sinaasappels schillen

  1. Pers het sap uit de 5 sinaasappelen
  2. Maak de mascarpone los in een kom, doe er 3 lepels suiker bij en de geraspte schillen van de sinaasappels. Roer deze ingrediënten goed door elkaar

    mengsel goed roeren
     
  3. Neem een andere kom om er de room in stijf te kloppen.
  4. Meng de room voorzichtig door het mascarponemengsel.
  5. Voeg de 3 lepels elexir d’ Anvers of grand-marnier toe aan het sinaasappelsap en verdeel het over twee diepe borden.
  6. Wentel de koekjes één voor één door het sap zodat ze doordrenkt zijn maar niet uiteen vallen

    koekjes laten drenken
     
  7. Leg een rij koekjes in een schaal en strijk daarop een laag mascarponemengsel (± 1/3).

    mascarponemengsel aanbrengen
     
  8. Hierop leg je de helft van de gesuikerde aalbessen

    de gesuikerde bessen
     
  9. Herhaal deze drie lagen van koekjes, mascarponemengsel en bessen.

    in laagjes werken
     
  10. Werk de taart af met een mascarponelaag.
  11. Leg de bewaarde bessentakjes ter versiering op de bovenste laag mascarpone.
  12. De taart die nu volledig afgewerkt is, moet U
wel nog minstens 6 u in de koelkast laten trekken vooraleer er van te eten.

Smakelijk eten!!!!

#434

Auteur: Frone