Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/puntpaprika_recepten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 24 februari 2020

Gerechten met puntpaprika

Zoete puntpaprika (glad of oneffen)
Pikante puntpaprika – minipaprika

Uniek in de handel:

  • “Zuiderse producten” in Noord-Europa geteeld Uniek voor de consument
  • Brengt zuiderse sfeer en smaak in de keuken
  • Geschikt voor warme en koude bereidingen

Gevulde minipaprika met enoki en gamba

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 minipaprika’s
  • 1 rode zoete puntpaprika
  • 1 oranje zoete puntpaprika
  • 2 pakjes enoki (Japanse paddenstoel - fluweelpootje)
  • 4 gamba’s
  • 2 dl arachideolie
  • 2 dl groentebouillon
  • sojasaus
  • gember
  • sesamzaad
  • korianderblaadjes

Bereiding:

  • Schil de minipaprika’s, haal ze leeg en pocheer ze enkele minuten in gezouten water.
  • Vul ze met de enoki en smoor in een mengsel van bouillon, gember, soja en peper
  • Snij de zoete paprika’s in blokjes en voeg erbij.
  • Wanneer de groentebereiding al dente is, mogen de garnalen gebakken worden in arachideolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schik de groenten in warme borden, leg de garnalen ernaast.

Werk af met de jus, koriander en sesamzaadjes.

 

Gemarineerde paprika's

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 paprika's (geel)
  • 2 paprika's (rood)
  • 4 teentjes knoflook
  • 6 blaadjes basilicum
  • 6 blaadjes salie
  • 50 cl olijfolie (extra vierge)
  • 1 cl wijnazijn (rood)
  • peper
  • zout
  • 6 cl sherry (droog)
  • 1 cl balsamicoazijn

Bereiding:

De velletjes van de paprika's verwijderen, ze schoonmaken en ze in vieren snijden.
De olie met de wijnazijn verhitten en de helft van de gesnipperde knoflook toevoegen met de paprika's en de salieblaadjes.
Kruiden met peper en zout en 7 minuten laten sudderen.
De paprika's, knoflook en salie met een schuimspaan uit de olie scheppen en schikken in een serveerschotel. Bestrooien met de rest van de look.

De balsamicoazijn opkloppen met sherry, peper, zout en de olie van de paprika's.
De paprika's overgieten en afgedekt in de koelkast een nacht laten marineren. Bestrooien met vers gehakte basilicum en serveren met kort gebakken vlees van de barbecue.

Tip: De rode en gele paprika's zijn voor deze bereiding beter geschikt dan de groene, omdat ze iets sappiger en zachter van smaak zijn.

De lekkerste groenten en fruit herkent u aan het keurmerk Flandria. Keuze genoeg om heerlijke maaltijden klaar te maken. U bent altijd zeker van kwaliteit, smaak en versheid.

#2131

Bron: Flandria