Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/professionele_gazonbemesting

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    woensdag 28 juli 2021

Bemest je gazon als een professional

Over de jaren heen is bij DCM een rijk inzicht in de aanleg en het onderhoud van gazons opgebouwd vanuit de professionele golf- en sportwereld. Deze praktische kennis wil DCM jou als tuinliefhebber zeker niet besparen.

Door je gazon nu nog een tweede keer te bemesten gaat het goed gevoed de zomer in. Op die manier is het beter bestand tegen regelmatige betreding en spelende kinderen en zal het zich sneller herstellen na een maaibeurt en een droogteperiode.

Met  DCM Organisch-minerale Gazonmeststof geniet je ook bij jou thuis van onze professionele kwaliteit voor de zomerbemesting van jouw gazon!

DCM Organische Gazonmeststof

rijk aan magnesium voor een blijvend diepgroene graskleur
samengestelde organisch-minerale meststof bevattende magnesium NPK 9-4-7 + 2 MgO

  • geeft 100 dagen evenwichtige voeding
  • ideaal voor jonge, recent aangelegde gazons
  • basisbemesting voor bestaande gazons
  • rijk aan magnesium voor een blijvend diepgroene graskleur

Toepassing: februari - september (0,5 - 1,5 kg/10 m²)

DCM Organisch-minerale Gazonmeststof is een complete en milieuvriendelijke meststof voor het onderhoud van speel-, sport- en siergazons. Net als voetbalvelden en golfterreinen heeft ook jouw grasmat het tijdens de zomer vaak zwaar te verduren. Ook het continue maaien zwakt het gazon voortdurend af. De evenwichtige formule van DCM Gazonmeststof garandeert een rustige groei gedurende 100 dagen, zonder extra maaibeurten. Het toegevoegde magnesium zorgt voor een egale en onberispelijk diepgroene grasmat. Het bodemleven zet de meststof geleidelijk om tot voedingselementen, in overeenstemming met de behoeften van het gazon en geeft je zo de hele zomer lang plezier van een diepgroene grasmat.

De onderhoudsbeurt om uw gazon in topconditie te brengen!

Gazons vragen minder onderhoud dan men denkt. Mits een jaarlijks onderhoud in het voorjaar en in de zomer kan u door een gerichte behandeling uw grasmat in topconditie houden. Enkele handige hulpmiddeltjes zullen u daarbij helpen.

Maaien moet u altijd doen, maar met DCM kunt u zichzelf veel moeite besparen. Het aanpakken van mos, onkruiden bestrijden en uw gazon doorzaaien kan in een handomdraai. Een sterke en gezonde grasmat geeft mos en onkruiden weinig kans. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen.

Lees verder.

#4783

Bron: DCM
www.dcm-info.be