Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/prairietuinen_prairietuin_boek

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    woensdag 20 januari 2021

Boekvoorstelling Prairietuinen van tuinjournaliste Laurence Machiels mmv. vaste plantenkweker Jan Spruyt

Op zondag 30/08/2009 was er de tuindag van de Landelijke Gilden. Jaarlijks gaat deze dag door in een andere provincie en op een kwekerij die nauw aansluit bij het uitgewerkte onderwerp. Met als thema 'vaste planten' was de locatie snel gevonden in het Oost-Vlaamse Buggenhout waar dit mooie evenement kon doorgaan op de immense vaste-plantenkwekerij van de familie Spruyt-Van der Jeugd.

Deze dag was uiteraard de ideale gelegenheid om enkele unieke nieuwtjes uit de tuinwereld aan de vele tuinliefhebbers bekend te maken.

Om 15 uur verscheen het Vlaamse tuinicoon Ivo Pauwels op het podium.


Ivo Pauwels bekend als hoofdredacteur van enkele gerenommeerde tuinmagazines, drijvende kracht achter het TV-programma 'Groene Vingers' en schrijver van meer dan 60 tuinboeken,...

Op zijn kenmerkende lyrische wijze wist Ivo de auteurs van het nieuwste tuinboek 'Prairietuinen' aan te kondigen. Het boek werd geschreven door de immer sympathieke tuinjournaliste Laurence Machiels mmv. vaste plantenkweker Jan Spruyt. En dat is zeer logisch aangezien Jan zijn stokpaardje en hobby bestaat uit het verzamelen van alle praktische en theoretische kennis over prairietuinen.


Het eerste exemplaar van het boek 'Prairietuinen' werd met de tracktor afgeleverd en had direct veel bekijks.


Voorstelling tuinboek ‘De prairietuin’ van Laurence Machiels & Jan Spruyt.


Met Prairietuinen schreef Laurence Machiels een schitterend, sfeervol en inspirerend boek waarin het zalig grasduinen is.

Prairietuinen
auteur : Laurence Machiels mmv Jan Spruyt
fotografie : Hugo Maertens

De tuin van onze dromen? Altijd verrassend, vol kleur en zonder onderhoud. Een tuin die je in één keer aanlegt, en daarna nog amper moet wieden, snoeien of vernieuwen. Het klinkt onmogelijk en toch is de inspiratiebron al eeuwenlang aanwezig: de Amerikaanse prairie met haar wuivende grassen en bonte bloemenweelde. In de zoektocht naar een onderhoudsarme tuin- en stadsbeplanting vinden de Amerikaanse prairieplanten bij ons hun tweede adem. Toch kunnen ook inheemse planten perfect in de prairietuin geïntegreerd worden. De prairietuin oogt wild en ondoordringbaar, maar achter haar schijnbare nonchalance schuilt vaak een uitgekiend beplantingsplan. De nieuwe prairietuin is geen woeste wildernis, maar een eigentijdse, gecontroleerde en zelfregulerende beplanting. Geen immense vlakte, maar borders en bermen op maat van onze eigen tuinen en steden.

Nederlands hardcover
Afmetingen: 33 x 24.5 cm
144 pagina's
200 illustraties
Winkelprijs: € 45.00

#2151