Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/pluk_binnenkort_je_eigen_tomaten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    vrijdag 30 september 2022

Pluk binnenkort je eigen tomaten

Zo’n sappige en smakelijke vers gekweekte tomaat hoeft niet langer een privilege van de doorwinterde moestuinder te zijn. Voortaan kan je ze zelf kweken. Alles staat of valt bij het gebruik van de juiste en kwaliteitsvolle producten waarmee je de tomatenplant verwent. Dit geldt ook voor de juiste voeding.

Met  DCM Organische Meststof Tomaten teel je zowel in volle grond als in pot smakelijke zelfgekweekte tomaten; van dikke Roma- en trostomaten tot cherrytomaten, bomvol van smaak en met een gezonde rode kleur. Belangrijk voor het kweken van tomaten is de verhouding stikstof en kalium.

Deze elementen bepalen het evenwicht tussen de groei en de vruchtontwikkeling. In  DCM Organische Meststof Tomaten zit voldoende stikstof voor een goede groei terwijl het hoge gehalte kalium smaakvolle stevige vruchten oplevert met een mooie kleur. Daarnaast voorkomt het toegevoegde calcium neusrot en zorgt het voor gezonde tomaten die goed te bewaren zijn.

Zorg er voor dat je tomaten ook na langere tijd steeds vlot voedingsstoffen kunnen vinden. Na een drietal trossen heeft de plant namelijk al heel wat voeding uit bodem opgenomen. Bijbemesten met  DCM Vloeibare Meststof Tomaten is daarom belangrijk opdat je plant blijvend sappige vruchten produceert.

DCM Organische Meststof Tomaten

DCM Organische Meststof Tomaten

Deze meststof bevat veel kalium waardoor de stevigheid van de planten en de ontwikkeling van dikke sappige tomaten bevorderd wordt.
samengestelde organische meststof bevattende magnesium NPK 6-3-12

  • evenwichtige formule op basis van natuurlijke grondstoffen, speciaal voor het telen van tomaten
  • bevat veel kalium waardoor de stevigheid van de planten en de ontwikkeling van dikke sappige tomaten bevorderd wordt
  • heeft een zachte werking en is toepasbaar in de biotuin, zonder verbrandingsgevaar en zonder zoutophoping in de bodem te veroorzaken

Toepassing: van maart tot september (30-50 gram per plant)

Zelf tomaten kweken

Zelf tomaten kweken

Trostomaten, pruimtomaten, kerstomaten, cœur de bœuf … tomaten zijn er in allerlei soorten, smaken en formaten, voor elk wat wils. U kunt ze bovendien gemakkelijk  zelf telen, op voorwaarde dat u rekening houdt met hun specifieke wensen.
Wij geven u graag enkele tips. Lees hier verder.

Terug naar boven icoon