Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/op_vakantie_in_je_tuin

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    woensdag 27 oktober 2021

Op vakantie in je tuin!

potgrond voor mediterane plantenDe zomer is begonnen en de zon straalt volop. Moet je echter nog lang wachten alvorens je op vakantie kunt?

Door een leuke aankleding en met Mediterrane planten schep je een zuiderse sfeer en breng je zo de vakantie al op je terras.

Doordat vele zuiderse planten de kou slechts matig verdragen, ben je vaak genoodzaakt om je planten in potten of bakken te houden.
Gebruik tijdens het planten in de pot al meteen een kwaliteitsvolle potgrond zoals  DCM Ecoterra® Potgrond Olijven, Vijgen & Citrus. Mediterrane planten willen een potgrond die tijdens de zomer voldoende water vasthoudt en luchtig is, terwijl die in de winter goed het water afvloeit.

De vorst schaadt namelijk sneller planten met ‘natte voeten’. Dankzij de vernuftige samenstelling van  DCM Ecoterra® Potgrond Olijven, Vijgen & Citrus, met kwalitatieve veensoorten, klei, puimsteen en kokosvezels, wordt een op maat gemaakte potgrond gevormd voor een ideale groei van Mediterrane planten.

 

DCM Potgrond Mediterra® / Olijven, Vijgen & Citrus

DCM Potgrond Mediterra® / Olijven, Vijgen & Citrus
teeltsubstraat - potgrond met puimsteen, kokosvezel & klei

  • substraat met aangepaste samenstelling en bemesting voor het in- en verpotten van zuiderse planten zoals citrus, olijven en vijgen
  • bevat puimsteen die de potgrond extra luchtig maakt en zorgt voor een extra waterbuffer tijdens droge periodes
  • bevat ook klei en kokosvezel zodat voedingselementen en water beter vastgehouden en gelijkmatig verdeeld worden

Toepassing: Het hele jaar door.

Maar niet enkel de hoogwaardige veensoorten maken de DCM Ecoterra® uitzonderlijk. Ook de toegevoegde organische meststoffen geven al van bij het begin je planten de nodige voeding op maat, gedurende 100 dagen, voor goede groei en stevige planten.

Voor een rijke schitterende bloei en sappige vruchten na 100 dagen bemest je het beste bij met  DCM Vloeibare meststof Olijven, Vijgen & Citrus.

Potgrond voor terrasplanten - DCM

Olijven, vijgen en citrusboompjes brengen velen onder ons in vakantiestemming. Mediterrane planten in potten zijn dan ook ideaal om jouw terras in een Zuiders kleedje te steken.

#4802

Bron: DCM
www.dcm-info.be