Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/ontgiften_groene_week_van_tuinadvies_dag3

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 13 augustus 2022

Dag 3 van de “Groene week” (woensdag 14 januari)

Tom: “Lekker eten is een deel van mijn leven, zowel nu en dan zelf voor de kookpotten staan als een avondje genieten op restaurant”.

Tom werkt al vele jaren bij Tuinadvies en pakt elke dag heel wat pakjes keurig in. Lekker eten is een deel van zijn leven, zowel nu en dan zelf voor de kookpotten staan als een avondje genieten op restaurant. Om praktische redenen staat er tijdens de werkdagen al vaak eens een kant en klare warme maaltijd op het menu.

De “Groene week” betekent voor Tom detoxen,  voelen hoe verslaafd hij is aan de voedingsmiddelen die hij doorgaans aan zijn lichaam schenkt: koffie, suikers, vlees,…. De eerste twee dagen is hij de Groene week wat te extreem gestart. ’s Morgens enkel havermout en fruit en ’s middags enkel een groentenslaatje met het gevolg dat hij twee dagen hoofdpijn had. Misschien waren dit ook wel afkickverschijnselen van koffie en suikers.

Nog een bevestiging dat ‘het ontdoen van wat ons lichaam niet nodig heeft’, niet betekent ons lichaam tot in het extreme leeg te maken. Gezond eten betekent ook niet weinig eten, integendeel! Als we ons voedingspatroon al te drastisch gaan veranderen, dan houden we het zeker niet lang vol. 

Vandaag, dag 3 gaat het al beter. Hij is de dag goed gestart met yoghurt, havermout, wat noten en fruit en als tussendoortje een smoothie van rode biet, avocado, appel en citroen.

De Groene week is voor Tom tot nu toe een ontdekkingsreis met nieuwe smaken en nieuwe voedingsmiddelen geweest. Hij is er alvast van overtuigd om in de toekomst suiker en koffie te minderen en vlees vaker te vervangen door plantaardige alternatieven. Eens goed genieten op restaurant zal hij zeker nog wel blijven doen.

Deze week stond Quinoa met zalm en groentjes op zijn menu. Hij was verrast door de smaak want had hij dit nog niet eerder gegeten.

Quinoa is een eenjarige plant uit de amarantenfamilie die van nature uit in Zuid-Amerika voorkomt. Hiervan worden de zaadjes gebruikt in de voeding. Je kan ze klaar maken zoals rijst of couscous.  Voeg er de groenten aan toe die je zelf lekker vindt en je hebt altijd een heerlijke maaltijd die in een handomdraai klaar is!

Quinoa met zalm en heerlijke ovengroentjes

Quinoa met zalm en heerlijke ovengroentjes

Quinoa met zalm en heerlijke ovengroentjes ingredientenIngrediënten:

 • 150 gram quinoa
 • ½ aubergine
 • ½ courgette
 • 1 rode paprika
 • 1 tomaat
 • wat gerookte zalm
 • olijfolie, extra vierge
 • 1 teentje knoflook
 • peper en zout
 • verse peterselie
 • sap van ½ citroen

Bereiding:

 1. Kook de quinoa volgens de verpakking
 2. Schil de courgette en spoel de andere groenten goed. Snijd alles in stukjes of in reepjes.
 3. Leg de groentjes in een ovenschotel, besprenkel royaal met olijfolie en kruid met peper en zout. Pers het teentje knoflook uit over de groentjes. Meng alles goed door elkaar zodat alle groentjes helemaal ingesmeerd zijn.
 4. Verwarm de oven op 200° en gaar de groentjes in een klein half uurtje, afhankelijk van hoe dik je de groentjes hebt gesneden.
 5. Schik de quinoa, de groentjes en wat gerookte zalm mooi op het bord en besprenkel met wat citroensap.
  Smakelijk.

Volg onze belevenissen van dag tot dag hieronder:

#4614Tom

Auteur: Tom

Terug naar boven icoon