Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/online_plantengids

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 18 september 2021

Nieuw op tuinadvies: online plantengids met ruim 1200 planten

Nieuw op tuinadvies:

Bij het aanleggen van een plantenborder is het van groot belang vooraf na te gaan aan welke eisen de planten voor jouw tuin moeten voldoen. Hiervoor is een plantengids waarbij je kunt aanduiden welke bloeikleur, hoogte, standplaats, winterhardheid,... je verkiest, zeer handig. Vanaf heden is die plantenencyclopedie online terug te vinden op https://www.tuinadvies.nl/plantengids.
Vanaf begin maart kun je de link terug vinden in de linkerrubriek in de steeds grotere groep van services:

Services

De online plantengids is zeer eenvoudig te gebruiken.
De zoekfuncties laten toe te zoeken op bloemkleur, bloeitijd, hoogte, (deel van) een naam,... Je kunt ook op meerdere kenmerken tegelijkertijd gaan zoeken.
Bv. alle vaste planten die blauw bloeien in de maand mei en graag in de volle zon staan.

Als je zoekt op de kenmerken uit het bovenstaande voorbeeld krijg je al snel 39 resultaten. Deze kun je dan stuk voor stuk aanklikken, zodat je meer info en foto's van de plant kunt bekijken.

Onderaan elke plantenfiche heb je de mogelijkheid om jouw eigen foto's van diezelfde plant toe te voegen. Je klikt daarvoor op "Voeg dan hier uw foto toe aan deze fiche" en bladert door je eigen PC om er de juiste foto aan toe te voegen. Let er op dat jouw foto niet te groot is: maximum 1,5 Mb.

Het is een zeer ruime plantengids die nog dagelijks wordt aangevuld. Je kunt er trouwens ook gericht zoeken naar bv. alle zeer giftige planten of naar planten die vlinders of bijen aantrekken,...
Een groot voordeel van onze plantenencyclopedie is dat je hem niet hoeft te installeren op jouw PC zoals bij vele plantengidsen die je op CD-rom kan kopen. Daarnaast wordt de gids nog dagelijks uitgebreid en is hij volledig GRATIS.

Test het dus zelf even uit op https://www.tuinadvies.nl/plantengids

#1399

Auteur: Kurt Vossaert