Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/nestkast_met_camera

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 2 augustus 2021

Vogels op hun nest bespieden: Nestkast met camera

Een tuin is niet echt een tuin zonder het leven van allerlei dieren die er zich huisvesten.
Vogels naar de tuin lokken is een eenvoudige oplossing om uw tuin te voorzien van meer leven.  Door een nestkastje te hangen en de vogels te voederen tijdens de winter maak je alvast een grote kans dat zein het voorjaar terugkeren en daar hun nestje maken.

Net zoals bij mensen hebben verschillende soorten vogels ook verschillende voorkeuren van voeder.
Pinda’s hebben de voorkeur van de kleinere vogels zoals meesjes, spreeuwen, mussen en vinken. Met pinda’s is het mogelijk om een fantasierijke tafel te dekken voor deze vogels. Wat wel belangrijk is, is dat er nooit gezouten voeder mag gegeven worden (zoals gezouten pinda’s). Dit zal lijden tot uitdroging. Wanneer extra voeder wordt gegeven tijdens het broedseizoen is het ook interessant om de pinda’s in stukken te hakken, zodat de jongen zich niet verslikken of zelfs stikken in te grote brokken. Vogels hebben uiteraard een brede voorkeur aan vogelvoer. Enkel pinda’s aanbieden is goed, maar er zijn tal van mogelijkheden om extraatjes te geven aan uw tuinbewoners, een vogelpizza is hiervoor een uitstekende keuze. Het is bovendien nog leuk en decoratief in de tuin.

Vergeet daarnaast vooral niet om de ook proper drinkwater te voorzien. Vogels zullen er niet alleen van drinken, ze zullen er ook dankbaar gebruik van maken om even een lekker bad te nemen.  Dit geeft een gunstig effect op de kwaliteit van hun veren.

Eenmaal de vogels ingeburgerd geraken in uw tuin is de kans groot dat ze uw tuin uitkiezen om in het voorjaar nest te maken.

Maar dan begint het, de vogels vliegen af en aan naar de nestkast en je nieuwsgierigheid begint te groeien: Liggen er eitjes? Zouden er kleine vogeltjes liggen? En hoeveel nieuwe pimpelmeesjes zullen in mijn tuin opgroeien?...

Het jeukt en ook al weet je dat een nestkast met jonge vogeltjes met rust moet gelaten worden, toch doe je het dak van het nestkastje eventjes open om even binnen te piepen.
Vaak gebeurt het dat de oudervogels hun jongen laten voor wat ze zijn. En dat is jammer, want nu bestaat er een veel praktischere manier om het leven in de nestkast te observeren.
Met een ingebouwde kleurencamera in de nestkast, die aan te sluiten is op TV of computer kan je in alle rust het leven in de nestkast volgen. De vogels hebben hier geen last van en u kunt zoveel in de nestkast kijken als u zelf wilt.

De nestkast met camera is uitgerust met een 30-meter lange kabel, zodat het vogelhuisje zelfs een eindje verder in de tuin kan gezet worden.
Dit vogelhuis met camera biedt dé oplossing om de volledige kweek van kleine vogels te kunnen volgen.

Geniet hieronder van een opname met deze camera van een pimpelmees in deze nestkast met camera.

>> Meer informatie is te vinden op : Nestkast met camera

 

#2757