Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/moestuin_klaarmaken_voor_het_nieuwe_seizoen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 27 november 2021

Moestuin klaarmaken voor het nieuwe seizoen

starten met moestuinierenVorig jaar hebben je groenten en fruit heel wat uit je moestuin geput. Voorkom dus dat je het nieuwe seizoen start met een verarmde bodem.

Zorg daarom al in het vroege voorjaar voor een vruchtbare grond. Verwerk een bodemverbeteraar in de volle grond zoals de  DCM Koe-Kippen-Paardenmest of in de serre gebruik je  DCM Vivimus® Groenten & Fruit.

Deze bodemverbeteraars zorgen voor een kruimelige grond en vruchtbare bodem waarin de jonge groenten snel inwortelen en goed zullen groeien.
Bovendien zal een laagje  DCM Vivimus® Groenten & Fruit op je plantbed de bodem sneller opwarmen, wat je een voorsprong van 1 à 2 weken oplevert.

DCM KOE-KIPPEN-PAARDENMEST

DCM Koe-Kippen-Paardenmest is volledig samengesteld uit natuurlijke producten en is geschikt voor gebruik in biologische tuinen. De gedroogde mestkruimels zijn eenvoudig te verspreiden en in te werken. In tegenstelling tot verse koemest is  DCM Koe-Kippen-Paardenmest rijker aan voeding en vrij van ziektes en onkruiden.

DCM Koe-Kippen-Paardenmest DCM Koe-Kippen-Paardenmest

organisch bodemverbeterend middel - gedroogde mest van koeien, kippen (zaagselmest) en paarden (50% org. stof)

  • product van natuurlijke oorsprong, op basis van gedroogde mest van koeien, kippen en paarden: rijker aan voeding dan 100% koemest
  • verbetert de bodemstructuur en verhoogt het vermogen van de grond om water en voedingselementen vast te houden
  • volledig vrij van onkruidzaden, ziektekiemen en insecten en daardoor volkomen veilig voor grond en planten

Toepassingsperiode: februari - november (2,5 - 3,5 kg/10m²)

DCM VIVIMUS® GROENTEN & FRUIT

Ook  DCM Vivimus® Groenten & Fruit is geschikt voor gebruik in biologische tuinen en volledig samengesteld uit 100% natuurlijke producten. Het hoge gehalte aan organisch materiaal zorgt voor een humusrijke, luchtige grond met een groot waterhoudend vermogen en stimuleert het biologische bodemleven. Bovendien vermijd je met  DCM Vivimus® Groenten & Fruit dat je de bovenste grondlaag uit je serre moet vervangen om bodemmoeheid te voorkomen.

DCM Vivimus® Groenten & Fruit DCM Vivimus® Groenten & Fruit

gemengd organisch bodemverbeterend middel rijk aan organische stof

  • om te mengen in de grond bij het aanplanten van alle soorten groenten in serre en in volle grond
  • de specifieke samenstelling met gedroogde paardenmest en een hoog gehalte organisch materiaal zorgt voor een humusrijke, luchtige grond met een groot waterhoudend vermogen en een actief bodemleven
  • creëert de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting en bevat extra zeewiermeel als aanvulling op de dagelijkse voedingsbehoeften van de plant

Toepassingsperiode: het hele jaar rond (1 à 2 delen mengen met 1 deel grond)

 

De grondslagen voor gezonde groenten uit de eigen groentetuinTuintip: De grondslagen voor gezonde groenten uit de eigen groentetuin?

Niets is lekkerder dan groenten uit eigen tuin. Steeds meer mensen kiezen hierbij voor organisch telen omdat dit niet alleen gezonde groenten op ons bord brengt, maar ook beter is voor het leefmilieu. Daarom heeft  DCM Organische Meststof Groenten ontwikkeld, de organische meststof met een complete samenstelling (6-4-12 + 3 MgO). Deze organische meststof is een alles in één meststof voor alle groenten met vele voordelen.

Lees meer...

#4673

Bron: DCM
www.dcm-info.be