Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/leucothoe_of_druifheide

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 31 juli 2021

Tuinplant in de kijker: Leucothoe of druifheide

Tuinplant van de Maand septelber: Leucothoe of druifheide

Tuinplant van de Maand september: Leucothoe of druifheideGroenblijver krijgt kleur

Groenblijvers zijn tuinplanten die het hele jaar hun blad behouden en de tuin een permanent groene uitstraling geven. Dat wil niet zeggen dat groenblijvers niet kunnen verrassen.
Een tuinplant als Leucothoe laat juist in het najaar zien hoe mooi hij is. De groene bladeren kleuren dan wijnrood.

September is een uitstekende maand om Leucothoe een plekje in de tuin of op het terras te geven. In een handomdraai zorgt deze groenblijver ook voor extra kleur.

Wijnrood

Leucothoe krijgt in het voorjaar weliswaar trossen met witte of roze bloemetjes, maar het is vooral het blad dat de aandacht trekt. Het varieert van lancetvormig tot langwerpig en van egaal groen tot bont. In totaal zijn er zo’n 25 verschillende soorten.
Elk nieuw Leucothoeblad begint lichtgroen en kleurt verder naar donkergroen. In het najaar krijgt de plant die wijnrode gloed.
Hoe lichter de plek waar Leucothoe staat, hoe mooier de verkleuring.

In een pot

Behalve in de tuin kun je Leucothoe ook prima een plekje geven op je balkon of terras.
Met de potkeuze benadruk je jouw stijl. Voor extra natuurlijke uitstraling zet je de plant bijvoorbeeld in een houten pot.
Een grote metalen bak zorgt voor een stoerdere sfeer. Zeker wanneer de bak door weersinvloeden een verweerde look heeft.

verzorging van  Leucothoe of druifheideVerzorging

Plant Leucothoe bij voorkeur op een beschutte plek in de halfschaduw. Voor de rest is het een kwestie van water geven in droge periodes en vooral… genieten! Heb je Leucothoe in een pot gezet? Dan is goede afwatering belangrijk. Dat kan door middel van een gaatje onderin de bodem van de pot of gebruik hydrokorrels.

Leucothoe staat in september als Tuinplant van de Maand in de spotlights. ‘Tuinplant van de Maand’ is een initiatief van Mooiwatplantendoen.nl. Kwekers en groenspecialisten uit de sierteeltsector selecteren op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl maandelijks een tuinplant met als doel te inspireren en te enthousiasmeren. Een tuin is namelijk geen tuin zonder planten.

#5189

Bron: Mooiwatplantendoen
www.mooiwatplantendoen.nl