Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/lauwe_linguine_met_amandelen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zondag 5 december 2021

Lauwe linguine met amandelen

Ravioli makenWie van pasta houdt, mag 25 oktober zeker niet missen in zijn agenda. Want vandaag is het Wereld Pasta Dag, een product dat wereldwijd op elk continent deel uitmaakt van onze keuken. Van linguine pasta in Europa tot noedels in China. En dan heb je nog de vele andere vormen zoals tortellini, lasagnevellen, gnocchi, fusilli of de klassieke spaghetti slierten. Zoveel keuze die je op zoveel verschillende manieren kan verwerken: koud, warm, in soep, ovenschotel of salade.... Je kan het zo gek niet bedenken maar met pasta kun je heel wat doen. Het kan gemaakt worden van aardappelen, maïs, rijst, peulvruchten of granen en extra op smaak worden gebracht met unieke smaken zoals spinazie, tomaten, basilicum of zelfs met inktvisinkt. 

Krijg je niet genoeg van al dat lekkers, dan mag het op Wereld Pasta Dag eens iets specialer zijn. Wat dacht je van je eigen pasta of noedels maken? Het klinkt ingewikkelder dan het is, maar veel houdt het niet in. Met 500 gram bloem en 5 eitjes, maak je al voor 4 personen heerlijke pasta. Rol het deeg uit met een pastarol om dunne vellen pasta te snijden of gebruik een pastamolen om andere vormpjes te maken. Heb je nog geen idee wat je ga klaarmaken, dan moet je onze linguine met amandelen zeker proberen! Een overheerlijk pastagerecht met een zuiderse toets. Perfect om de nazomer met af te sluiten. 


Lauwe linguine met amandelen

linguine met amandelenWat heb je nodig: voor 2 personen

  • 300 gr. linguine
  • 4 verse rijpe tomaten
  • gepelde amandelen (op zijn geheel, geen amandelpoeder)
  • 1/2 citroen koolzaadolie
  • 1 teentje look
  • verse basilicum
  • een aantal groene of zwarte olijven
  • 1 bakje Franse champignons
  • peper en zeezout

Hoe maak je het:

  1. Kook de linguine al dente volgens de richtlijnen op de verpakking.
  2. Reinig intussen de champignons en snijd ze in kleine partjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de partjes op een hoog vuur. Voeg een aantal druppels citroen toe, peper en zout en het teentje knoflook.
  3. Pel de tomaten en snijd ze in middelgrote stukjes.
  4. Snijd enkele olijven in schijfjes.
  5. Maal een handvol amandelen in een fijnplotter tot kruimeltjes.
  6. Giet de pasta af en doe hem terug in de pan.
  7. Voeg bij de pasta de tomaten, amandelkruimeltjes, gebakken champignons, olijven, verse basilicum en het overige citroensap toe. Breng verder op smaak met peper en zeezout.
  8. Meng alles goed door elkaar en serveer onmiddellijk.
#5955

Auteur: Melissa
Tuin- en landschapsarchitecte