Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/kunst_met_groenten_en_fruit


https://www.tuinadvies.nl   /    dinsdag 17 mei 2022

Kunst met groenten en fruit (uit eigen tuin)

Hoewel we allemaal weten dat er niet mag gemorst worden met voedsel zijn er toch zeer creatieve projecten mogelijk met groenten en fruit. Bovendien zijn deze kunstwerkjes nog steeds eetbaar, dus geen ethisch probleem bij dit artikel!

Hieronder enkele ideeën die gebruikt kunnen worden bij het aankleden van de tafel. Zeer uniek en ideaal als eyecatcher;  al is het nu voor een feestje of voor een gezellige tafel onder vrienden of familie, het wordt een gegarandeerd succes met deze kunstwerkjes.
Het uithollen of het insnijden van groenten en fruit is vermoedelijk ontstaan in Azië ongeveer 700 jaar terug. Men noemt de plaats Sukhothai als eerste plaats waar men als eerste hiermee aan de slag ging, andere bronnen spreken van Japan, feit is dat dit vanuit het Oosten kwam overwaaien. In het begin gebruikte men hoofdzakelijk banen, bladeren en bloemen.

Ook als geschenk op een of andere leuke party is een kunstwerk van groenten of fruit zeker een uniek cadeautje. Tijd om zelf even aan de slag te gaan !

Afhankelijk van uw eigen handigheid zijn er bijzonder veel eenvoudige of meer complexe voorbeelden die u kunt namaken.

#4229
Terug naar boven icoon