Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/koude_soepen_maken

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    woensdag 24 juli 2019

Koude soepen maken

IJskoude rode-bietensoep met rode vruchten en basilicum

IJskoude rode-bietensoep met rode vruchten en basilicumIngrediënten voor 4 personen

  • 1 bokaal van 300 g rode biet (265 g uitgelekt gewicht)
  • 200 g rode vruchtenmengeling uit de diepvries 
  • 100 g plattekaas met een vetgehalte van 0 tot 20% 
  • 200 ml water 
  • 5 ijsblokjes 
  • ½ komkommer
  • 10 verse blaadjes basilicum (of 1 eetlepel basilicum uit de diepvries) 
  • 1 koffielepel sterke mosterd
  • ½ teentje knoflook
  • peper

Bereidingswijze

Laat de rode vruchten ontdooien en bewaar het sap. Schil de komkommer en snijd in blokjes. Pel en pers de knoflook.
Doe de helft van de rode biet in een blender samen met de ontdooide rode vruchten (met het sap), de stukken komkommer, de plattekaas, de mosterd, de basilicum, het water, de ijsblokjes en de knoflook. Voeg er peper aan toe en mix minstens 1 minuut. Controleer de smaak en textuur. Voeg er eventueel nog wat peper en 1 of 2 ijsblokjes aan toe. Mix opnieuw tot de soep de juiste textuur heeft.

Verdeel de soep over 4 diepe borden, versier met de overige blokjes rode biet en dien onmiddellijk op.
Serveer deze ijskoude soep eventueel met broodkorstjes besmeerd met wat pesto.


Koud komkommersoepje met yoghurt en noten

Koud komkommersoepje met yoghurt en notenIngrediënten voor 4 personen

  • 1 komkommer
  • ½ dl ontvette gevogeltebouillon
  • ½ dl magere yoghurt
  • 1 bosje dille
  • notenolie
  • 12 walnoten
  • fleur de sel
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Was de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte in 4. Verwijder de pitjes en snij in zeer kleine blokjes (ongeveer 5 mm).
Meng de yoghurt met de gevogeltebouillon.
Voeg een snuifje fleur de sel en peper toe naar eigen smaak.
Verwijder de steeltjes van de dille, houd vier takjes apart voor de versiering en hak de rest fijn. Doe bij de soep met de blokjes komkommer.
Zet een uurtje in de koelkast.
Verdeel de soep over de borden. Voeg de grof gehakte, gepelde noten en enkele druppels notenolie toe. Werk af met de achtergehouden takjes dille.

#4027

Bron: Flandria